Martā populārākā partija Latvijā vēlētāju vērtējumā ir sociāldemokrāti, bet līdzšinējās līderes Tautas partijas reitings mēneša laikā samazinājies gandrīz uz pusi, atmetot partiju līdz trešajai vietai popularitātes skalā.
Turklāt Tautas partijas reitings ir sasniedzis zemāko punktu kopš pagājušā gada marta - ja vēl pērn martā tās reitings bija 23,2 punkti, tad tagad - tikai 12,3, liecina SKDS veiktā socioloģiskā aptauja.

Aptaujas rezultāti liecina, ka martā reitings samazinājies visām Saeimā pārstāvētajām partijām, izņemot "Latvijas Ceļu", kura reitings palielinājies par 0,7 punktiem un sasniedzis 9,2 punktus.

Sociāldemokrātu reitings martā, salīdzinot ar februāri, samazinājies par 1,1 punktu un ir 13,6 punkti. Zemāks reitings sociāldemokrātiem bijis tikai pagājušā gada jūnijā, kad tas bija 13,5 punkti.

Otrā populārākā martā bijusi "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK), kuras reitings salīdzinājumā ar februārī samazinājies, no 14,4 punktiem nokrītot līdz 12,8. Tomēr "tēvzemiešu" reitings februārī bija augstākais visa gada laikā un reitings ap 12 punktiem TB/LNNK ir augstāks nekā vidējais gada laikā.

TP reitinga kritums ir visredzamākais, jo kopš pērnā gada marta tas nekad nebija noslīdējis zemāk par 17 punktiem. Augstāko popularitātes punktu TP baudīja pērnā gada maijā un jūnijā, kad tas bija attiecīgi 25,3 un 23 punkti - aptuveni divreiz vairāk nekā tagad. Tomēr arī vēl februārī TP reitings bija ļoti augsts - 21,2 punkti un tā visu gadu bija populārākā Latvijas partija.

Ceturtā populārākā martā bijusi "Latvijas Ceļš" (LC), kuras reitings ir nedaudz palielinājies, tomēr spēcīgi atpaliek no reitinga pērnā gada martā, aprīlī un jūnijā, kā arī oktobrī, kad tās reitings bijis visaugstākais gada laikā. Pēdējos trīs mēnešus partijas reitings ir vienmērīgs, svārstības ir nelielas un tas turas aptuveni 8 - 9 punktu robežās.

Piektajā vietā ierindojusies kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", bet sestā Saeimas partija - Jaunā partija - Saeimā vispār neiekļūtu, jo tās reitings ir tikai 3,5 punkti, bet parlamentā var ievēlēt tikai partijas, kuras spēj pārsniegt piecu procentu barjeru. Tomēr JP jau kopš ievēlēšanas tikai divas reizes spējusi pārsniegt 5 procentu reitinga barjeru.

Par JP populārāka bijusi parlamentā nepārstāvētā Latvijas Zemnieku savienība, kam reitings bijis 4,5 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!