Foto: F64
Tautas partijas (TP) Jaunatnes organizācija (TPJO) 9.jūlijā gaidāmajā TP ārkārtas kongresā rosinās partiju likvidēt. TPJO arī aicina tos deputātus, kurus gaidāmajā referendumā Latvijas pilsoņi, visticamāk, atlaidīs, ārkārtas Saeimas vēlēšanās nekandidēt, portālu "Delfi" informēja TPJO.

"Šis noteikti ir smagākais lēmums, kādu TPJO ir nācies pieņemt, taču šodien – laikā, kad sabiedrībā nav pieprasījuma pēc labējas un konservatīvas politikas, laikā, kad ir uzsākts krusta karš pret veiksmīgākajiem un spējīgākajiem, laikā, kad sabiedrība tiek pulcināta zem saukļiem "Nabadzība ir labi!", mēs neredzam iespēju, kā Tautas partija varētu realizēt savu programmu un pastāvēt par tās dibināšanas Manifestā ietvertajā vērtībām. Ar nožēlu arī jāsecina, ka Latvijā tiek tiražēts mīts: uz cilvēku pulcēšanos partijās ir jāskatās vismaz aizdomīgi. Šādā situācijā mēs nevaram ļaut partijai iznīkt," tā paziņojumā norāda TPJO.

TP jauniešiem viennozīmīgi ir devusi daudz jaunu iespēju. "Mēs aizvien lepojamies ar to, ka TPJO kopš savas dibināšanas 1999.gada 27.martā ir bijusi lielākā un aktīvākā politiskās jaunatnes organizācija Latvijā, kas devusi iespēju pilnveidoties tūkstošiem jauniešu," norāda TP jaunieši."Mēs esam pārliecināti, ka atkal pienāks diena, kad Latvijā būs vajadzīgs politiskais spēks ar skaidru ideoloģiju, ka sabiedrībā būs pieprasījums pēc labējas, konservatīvas veselā saprāta politikas."

TP Jaunatnes organizācija par saviem nākotnes plāniem lems augustā, kad notiks ikgadējā Vasaras Universitāte.

Portāls pietiek.com, atsaucoties uz informētiem avotiem, vēsta, ka arī pašā partijā šaurā lokā tiek apspriesta TP likvidācija kā viens no iespējamiem variantiem.

Portāls norāda, ka šāds juridisks risinājums atbrīvotu TP no tiesas piespriesto 1,03 miljonu latu atmaksas valsts budžetā, kas nelikumīgi iztērēta "pozitīvisma kampaņā". Kāds TP valdes loceklis gan portālam uzsvēra, ka likvidācija ir tikai viens no iespējamiem rīcības variantiem, kas pagaidām tiekot apspriests vien teorētiski.

Bez izvairīšanās no 1,03 miljonu latu nomaksas valsts budžetā kā otrs iespējamais ieguvums no partijas likvidācijas tiek minēta TP biedru "brīvlaišana", ļaujot daudziem no viņiem meklēt citas iespējas, kā realizēties politikā, bet jau brīviem no "oranžā" zīmoga, vēsta pietiek.com.

Divi citi no apspriestajiem TP tālākās darbības variantiem ir nestartēt septembrī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās vai startēt ar "jauniešu sarakstu", kurā nebūtu ne Andra Šķēles, ne kāda no TP plaši zināmajiem politiķiem. Partijas iekšienē ir cerība, ka tas TP noņemtu "oligarhu partijas" zīmogu. Šķēle esot pieņēmis lēmumu atkal pamest politiku un pievērsties tikai biznesam.

Kopš 2007. gada, kad spēkā stājās jaunais Politisko partiju likums, nav bijis precedenta, ka kāds politiskais spēks izmantotu iespēju uzsākt bankrota procedūru. Likums paredz, ka tiesa, pieņemot lēmumu par partijas darbības izbeigšanu uzsāktās bankrota procedūras dēļ, nosaka partijas īpašuma atsavināšanu par labu valstij, ja likums nenosaka citādi.

TP kasācijas instancē turpina tiesvedību par 1,03 miljonu latu pārskaitīšanu valsts budžetā, ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aprēķinājis kā pretlikumīgi saņemtus un iztērētus finanšu līdzekļus. Tos TP iztērēja 2006. gada priekšvēlēšanu jeb tā dēvētajā pozitīvisma kampaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!