Foto: DELFI
Otrdienas rītā, tautas skaitīšanas pirmajā dienā, iespēja "pieskaitīties" ir niecīga, jo izveidotā interneta vietne ir pārslogota un nespēj apstrādāt visus datus, pārliecinājās portāls "Delfi".

Foto galerija

Pirmo reizi portāls "Delfi" mēģināja "saskaitīties" ap astoņiem no rīta, un tad ekrānā parādījās "Error". Otrais mēģinājums bija ap pulksten 10, kad uzrakstu "Erorr" nomainīja automātiska atgriešana uz sākumlapu.

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītājas vietnieks, atbildīgais par mājas lapas tehniskajiem jautājumiem Norberts Tālers skaidro, ka problēmas ir radušās, jo "šajā pirmajā dienā laikam visa Latvija cenšas pieslēgties un pieskaitīties". CSP vairākkārt aicinājusi iedzīvotājus "neskaitīties" pirmajā dienā, bet gan pāris dienas vēlāk, kad to varēšot izdarīt bez problēmām, jo "slodze izlīdzināsies".

Sistēma netiek galā ar visiem datiem, jo "piedāvā ne vien atspoguļot informāciju, bet arī veic datu kontroli un izvērtējumu", skaidro Tālers.

Mājas lapas veidotāji SIA "iSoft Solutions" norāda, ka visas tehniskās problēmas jau novērstas, bet no plašākiem komentāriem atsakās.

Rīgā visiem interesentiem ir iespēja ierasties Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Informācijas centrā (Lāčplēša ielā 1) un aizpildīt tautas skaitīšanas anketas, kā arī saņemt konsultācijas anketas aizpildīšanas laikā. Nepieciešamības gadījumā aizpildīt anketu internetā palīdzēs CSP darbinieki. Informācijas centrs tautas skaitīšanas pirmās kārtas laikā (līdz 10. martam) būs atvērts darba dienās no 10:00 līdz 20:00, sestdienā no 10:00 līdz 17:00.

Jau vēstīts, ka otrdien Latvijā sākās tautas skaitīšana, un pirmās desmit dienas ikvienam ir iespēja "saskaitīties" internetā. Pēc tam no 17.marta uz vēl neuzskaitīto valsts iedzīvotāju dzīvesvietām dosies tautas skaitītāji. Tautas skaitīšana ilgs līdz 31. maijam.

Šī ir tautas skaitīšana pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un darbaspēka brīvas kustības ierobežojumu atcelšanas. Tautas skaitīšana notiek ne retāk kā reizi 10 gados, un tās mērķis ir iegūt detalizētu priekšstatu par iedzīvotāju skaitu, sastāvu, nodarbošanos, migrāciju, kā arī iedzīvotāju mājokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!