Foto: DELFI

Latvijas Televīzija (LTV) meklē iespējas novērst problēmas, kas ierobežo pieeju tiešraidēm un materiāliem internetā no ārzemēm, tomēr tādas pārraides, kā augstāko amatpersonu uzrunas Jaunajā gadā vai 18.janvārī tā internetā tiešraidē ļaus redzēt arī ārzemēs.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa skaidro, ka darba grupa diasporas politikas jautājumos otrdien diskutēja par iespējām aktualizēt diasporas jautājumus Latvijas Radio un LTV saturā, lai veicinātu komunikāciju un ciešākas saiknes stiprināšanu ar tautiešiem, kā arī pārrunāja šo mediju materiālu pieejamību diasporas mītnes zemēs.
 
LTV informēja, ka strādā pie tā, lai novērstu gan autortiesību ģeogrāfiskos, gan tehnoloģiskos ierobežojumus, kas ietekmē tautiešu pieeju LTV tiešraidēm vai materiāliem internetā.

Latvijas Radio šādu ģeogrāfisko autortiesību ierobežojumu nav.

Kamēr izvērstāki risinājumi ir vēl procesā, LTV nodrošinās, lai būtu iespēja internetā skatīties valstiski nozīmīgas tiešraides, piemēram, Latvijas Valsts prezidenta un Ministru prezidenta uzrunas Jaunajā gadā vai 18. novembrī.
 
Viens no veidiem, kā varētu tikt veicināta komunikācija ar diasporas jauniešiem, ir, izmantojot jauno Latvijas Radio 5 platformu. Arī Latvijas Sabiedrisko mediju vienotajam portālam ir būtiska nozīme komunikācijā ar tautiešiem ārzemēs, jo tas piedāvā LTV un Latvijas Radio saturu internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!