Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) deputātiem būs vienots balsojums par atbalstu prezidenta amata kandidātam Valdim Zatleram, šādu nostāju pauda partijas valdes loceklis Jānis Straume.
Saeimas deputāte Anna Seile (TB/LNNK) savukārt atturīgi vērtē Zatlera kandidatūru. "Ja Latvijai par Valsts prezidentu ir vajadzīgs ķirurgs, tad es varētu vienīgi balsot par Romānu Lāci," sacīja politiķe un pauda viedokli, ka jautājums par atbalstu kādam Valsts prezidenta amata kandidātam vēl ir jāizrunā partijas valdē.

TB/LNNK valdes sēde paredzēta pirmdien - 28.maijā. Straume uzsvēra, ka tajā paudīs atbalstu Zatlera ievēlēšanai. "Mums ir jāievēlē Valsts prezidents, kuram nav 27 gadu stāža kompartijā kā [otram prezidenta amata kandidātam Aivaram] Endziņam," izteicās Straume.

Seile savukārt pastāstīja, ka TB/LNNK frakcijā balsojumā par atbalstu Zatleram viņa ir atturējusies. Pēc politiķes vārdiem, arī turpmāk, "ja vien netiks izslēgta no partijas", viņa aicināšot partijas valdē apspriest, kādēļ Zatlera vārds iepriekš netika minēts starp prezidenta amata kandidātiem. Pārjautāta, vai oficiāli saņēmusi šādu informāciju, ka viņu varētu izslēgt no partijas, deputāte atbildēja noliedzoši.

Straume, vaicāts, vai Seili plānots izslēgt no TB/LNNK, arī apgalvoja, ka šāds jautājums nav apspriests.

Savukārt TB/LNNK valdes loceklis Juris Vidiņš apgalvoja, ka "pieliks visas pūles, lai "tēvzemieši" Valsts prezidenta vēlēšanās 100% atbalstītu Aivaru Endziņu." Endziņu kā goda vīru Vidiņš pazīst, kopš abi bijuši 6.Saeimas deputāti, arī par Endziņu kā Satversmes tiesas priekšsēdētāju Vidiņam radies vislabākais iespaids.

"Es pats esmu ārsts un zinu, ka "pateicības aploksnes" ir "netīras", tās vienlīdz pazemo gan ārstu, gan pacientu," teica Vidiņš. Zatleram, kas ir saņēmis "pateicības aploksnes", nav nevainojama reputācija, kas nepieciešama Valsts prezidentam, uzskata Vidiņš.

Pēc Vidiņa domām, "Zatlers ir Tautas partijas ieliktenis", kuru TB/LNNK atbalsta tikai iekšējā opozīcija.

Jau ziņots, ka prezidenta amatam izvirzīti divi kandidāti - koalīcijas partijas izvirzījušas ārstu Zatleru, bet partija "Saskaņas centrs" - juristu Endziņu. Partijas "Jaunais laiks" frakcijas deputāte Sandra Kalniete vakar paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru, un aicināja savus atbalstītājus balsot par Endziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!