Foto: Shutterstock

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāji, proti, 46,7 % savu dzīves ilgumu uztic liktenim jeb, kā Dievs būs noteicis, savukārt mūžīgi dzīvot vēlētos vien nepilna piektā daļa - 18,5% cilvēku, liecina pētījumu centra SKDS jūnijā veiktā aptauja.

Aptauja liecina, ka Latvijā par nāvi jebkad aizdomājušies ir 46% iedzīvotāju, no kuriem gandrīz trešā daļa - 31 % atzinuši, ka ir tai gatavi.

Iegūtie dati arī liecina, ka salīdzinoši biežāk par savu nāvi domājušas sievietes, rīdzinieki un gados vecākie Latvijas iedzīvotāji, pensionāri - tieši vecāka gadagājuma cilvēki arī sacījuši, ka nāvei ir gatavi.

Retāk par nāvi domājuši vīrieši, gados jaunākie iedzīvotāji un laukos apvidos mītošie cilvēki. Tieši gados jaunākie iedzīvotāji visbiežāk - 29% aptaujāto jauniešu vecumā no 18 līdz 34 gadiem - atzinuši, ka vēlētos dzīvot mūžīgi.

Taču pēc iespējas ilgāk vēlētos dzīvot tikai 16 % Latvijas iedzīvotāju. Katrs trešais minējis, ka labprāt dzīvot tik ilgi, kamēr ir spēks un prāta asums.

Dati iegūti, veicot tiešās intervijas cilvēku dzīves vietās visā Latvijā. Pavisam aptaujāti 1001 respondents vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!