Foto: LETA

Televīzijas torņa Āgenskalnā īpašniekiem līdz 28. novembrim jāiesniedz Rīgas domes Īpašumu departamentā darbu grafiks par būves konstrukciju tīrīšanu un krāsošanu, informēja departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisija 8. jūlija sēdē izskatīja jautājumu par torņa Āgenskalnā klasifikāciju nekustamā īpašuma nodokļa noteikšanas vajadzībām. Komisija pieņēma lēmumu atlikt būves klasificēšanu līdz 1. novembrim. Vienlaikus komisija lūdza īpašniecei līdz 1. novembrim iesniegt pārvaldē darbu grafiku, kurā norādīti konkrēti darbi un termiņi būves konstrukciju notīrīšanai un krāsošanai.

Līdz norādītājam termiņam Īpašuma departaments nesaņēma komisijas pieprasīto informāciju, tāpēc 3. novembrī tika nosūtīta vēstule īpašniekam, lūdzot līdz 28. novembrim iesniegt darbu grafiku, kurā norādīti konkrēti darbi un termiņi būves konstrukciju notīrīšanai un krāsošanai.

Pēc informācijas saņemšanas un izvērtēšanas jautājums par torni Āgenskalnā atkārtoti tiks virzīts izskatīšanai Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijā.

Jau ziņots, ka jautājums par torņa apsekošanu un tā bīstamības izvērtēšanu aktualizējās, kad 2016. gada sākumā Rīgas domē nonāca vairākas tuvākās apkaimes iedzīvotāju sūdzības par torņa konstrukcijas stabilitāti. Domes pārstāvji torņa īpašniekiem - mediju grupas "Mix Media Group" uzņēmumam SIA "RNR Ltd" - uzdeva veikt neatkarīga eksperta izvērtējumu un izvērtējuma slēdzienu iesniegt domē. Tobrīd Rīgas pilsētas būvvalde torni Nometņu ielā 62 nebija atzinusi par bīstamu.

Vasarā Rīgas domes Īpašumu departamenta Vidi degradējošu būvju komisijā skatīja jautājumu par torni, atzīstot tā nesošo konstrukciju stāvokli kā apmierinošu un kopumā drošu. Savukārt par torņa vizuālā veidola novērtējumu komisijas locekļi atzīmēja, ka torņa apsaimniekošanā nav nodrošināta savlaicīga krāsojuma atjaunošana, līdz ar to tas neatbilst pilsētas arhitektoniskajai ainavai.

Torņa īpašnieki paskaidroja, ka ir iecerējuši objekta metāla konstrukcijas pārkrāsot, taču viņu nodomus apgrūtina objekta specifiskie izmēri, tādēļ līdz šim torņa īpašniekiem nav izdevies atrast uzņēmumu, kurš varētu īstenot īpašnieku ieceri. Savukārt Īpašumu departamenta direktors un Vidi degradējošu būvju komisijas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) izteica lūgumu nokārtot jautājumu ar torņa krāsošanu pēc iespējas ātrāk, kā arī deva īpašniekiem laiku līdz 1.novembrim, kad jautājums tiks skatīts atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!