Foto: Reuters/Scanpix

Terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām saglabājas zems, informē Iekšlietu ministrija (IeM).

Sadarbībā ar citām institūcijām Drošības policija ir izstrādājusi terorisma draudu līmeņu sistēmu. Šī sistēma paredz četrus terorisma draudu līmeņus. Patlaban zems (zils) terorisma draudu līmenis. To izsludina situācijā, kad pastāv vispārēja rakstura terorisma draudi (ikdienas situācija).

DP ziņo, ka tās rīcībā šobrīd nav informācijas, kas norādītu uz nepieciešamību mainīt terorisma draudu līmeni Latvijā, kas joprojām saglabājas zems. Vienlaikus islāmistu teroristi turpina radīt pieaugošus draudus Eiropas kopējai drošībai, kas jau šobrīd tieši ietekmē drošības situāciju vairākās kontinenta valstīs, bet citās valstīs var nelabvēlīgi iespaidot terorisma draudu situāciju nākotnē.

Terora akts Nicā atkārtoti apliecina teroristu gatavību izmantot atšķirīgas un daudzveidīgas uzbrukumu metodes, lai radītu pēc iespējas lielākus cilvēku upurus un iebiedētu sabiedrību. Teroristi turpina par uzbrukumu mērķiem izvēlēties cilvēka masveida pulcēšanās pasākumus, terora aktu norises laiku pieskaņojot arī simboliskiem datumiem, skaidro DP.

Iestāde arī uzsver, ka līdzīgi kā pēc citiem plaša mēroga terorisma incidentiem DP strādā pastiprinātā režīmā, veic regulāras konsultācijas un uztur intensīvus kontaktus ar ārvalstu partneru dienestiem, kā arī ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām Latvijā.

Jau vēstīts, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.

Uzbrukumā ir nogalināti vismaz 80 cilvēku, un no ievainotajiem 18 ir kritiskā stāvoklī, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Kravas automašīnas vadītājs tika nošauts, kad bija nobraucis divus kilometrus cauri pūlim pa Nicas Angļu promenādi (Promenade des Anglais), kur simtiem cilvēku bija ieradušies uz Francijas nacionālo svētku Bastīlijas dienas uguņošanu, paziņoja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Pjērs Anrī Brandē.

Šofera identifikācija vēl turpinās, bet kravas mašīnā tika atrasti 31 gadu veca tunisiešu izcelsmes francūža personas dokumenti. Tajos norādīts, ka šis vīrietis bija Nicas iedzīvotājs, pavēstīja ziņu avots policijā.

Nicā notikušais uzbrukums ir trešais liela mēroga terorakts Francijā nepilnu 18 mēnešu laikā. Prokuratūra paziņoja, ka to izmeklēs pretterorisma izmeklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!