Foto: F64
Kādas Rīgas 47. vidusskolas astotās klases audzēknes tēvs uz skolu risināt bērnu starpā samilzušos konfliktus ieradies ar siksnu, kuru licis lietā. Skolas direktore to sauc par ārkārtas gadījumu, ko nebija iespējams paredzēt.

Kā savā sociālā tīkla "Facebook" profilā raksta kāda bijušā skolas audzēkņa mamma, trešdien skolā bija ieradies 8. klases skolnieces tēvs, ņemot līdzi siksnu ar dzelzs galu. "Šovakar sajutos tik ļoti atvieglota, ka mans bērns vairs nemācās Rīgas 47. vidusskolā! Šodien uz šīs skolas 8.a klasi bija ieradies viens "tēvs" un pierādījis, cik viņam spēka pret kādu no savas meitas klasesbiedrenēm (sitis ar siksnas dzelzs galu)," savā sociālā tīkla kontā notikušajā dalās Sanita Ābele. Pēc viņas rakstītā var noprast, ka gadījums fiksēts audioierakstā.

"Dzirdēju arī audio ierakstu! Tā bija viena psihiski nelīdzsvarota cilvēka (secinu tikai pēc dzirdētā audio ierakstā) vardarbīga rīcība pret meitas klasesbiedreni un psihoemocionāls gājiens arī pret pārējiem bērniem klasē (meita jau sen zīmējusies, ka viņas tētis ir bagāts uzņēmējs un visiem būs viņu respektēt)," raksta sociālā tīkla lietotāja. Viņa tostarp norāda, ka "bērniem ir konflikti, kuri jārisina pašiem, vai sazinoties ar attiecīgā bērna vecākiem, bet dzirdētais bija tīra vardarbība". Māmiņa paudusi cerību, ka minētais "kungs neatpirksies un tiks sodīts".

Kā portāls "Delfi" noskaidroja policijā, tiesībsargājošajā iestādē trešdien ar iesniegumu par notikušo vērsušies vecāki. Savukārt policija pēc iesnieguma saņemšanas sākusi administratīvo lietvedību sākta par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. Lietvedībā likumsargi izvērtēs visu informāciju un notikušā incidenta apstākļus.

Kā portālam "Delfi" skaidroja 47. vidusskolas direktore Ineta Kareļina, vainīgais tēvs trāpījis skolniecei ar siksnu vienu reizi. Incidents noticis starpbrīdī, pēc tam pa vidu konfliktam iestājies kāds skolotājs. "Uz doto brīdi mēs risinām šo situāciju skolas līmenī. Sadarbojamies ar sociālajiem dienestiem, ar psihologiem, ar krīzes situācijas noregulētajiem," stāstīja Kareļina, piebilstot, ka atbalsts tiek sniegts visiem iesaistītājiem, tostarp skolēniem, kas incidenta brīdī bija klāt.

"Situācija nav jauka. Darīsim visu, lai tas neatkārtojas. Paredzēt šādu situāciju ir ļoti grūti. Abi vecāki ir ļoti cienījami cilvēki, abi vecāki ir kulturāli – nedzer, nepīpē un tā tālāk. Šāds iznākums, ka bērns tiks biedēts ar siksnu, nebija paredzams," skaidroja direktore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!