Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) kongresā sestdien tika izteikts aicinājums mazāk orientēties uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), bet vairāk domāt par nacionālās identitātes saglabāšanu.
Šādu nostāju kongresā pauda Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētājs Ziedonis Ziediņš, turklāt viņa runa tika uzņemta ar aplausiem.

"Nevajadzētu klaji bruģēt ceļu uz ES, bet mēģināt kā pirmajai partijai aizstāvēt nacionālās intereses," pauda Ziediņš.

Viņš piebilda, ka, atšķirībā no ES, par iestāšanos NATO Latvijai jautājumu neesot. Savukārt iestāšanās ES pēc neilga laika nozīmēšot pilsonības piešķiršanu tagadējiem nepilsoņiem, tādēļ šis jautājums ir apdomas vērts.

Ziediņš, kurš partijā ir ierindas biedrs, arī kritiski izteicās par "tēvzemiešu" pēdējo gadu darbību valdībā, kur būtiski mazinājusies TB/LNNK ietekme.

Viņš sacīja, ka savulaik "Latvijas Ceļa" pārstāvja Viļa Krištopana valdībā "tēvzemiešus" pārstāvējuši astoņi ministri, tagad viņu ietekme mazinājusies, jo "ceļinieku" valdībā ir tikai četri "tēvzemieši". Tādēļ TB/LNNK zaudē savu darba kvalitāti valdībā.

Iepriekš valdības koalīcijas partijas vienmēr kā vienu no ārpolitikas pamatvirzieniem ir atbalstījušas virzību uz ES. Nekādi lēmumi par šo jautājumu TB/LNNK kongresā pagaidām nav pieņemti.

TB/LNNK 4.kongress notika sestdien Kongresu namā Rīgā, kurā piedalijās gandrīz 600 delegātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!