Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) nolēmusi ekonomikas ministra amatam atkārtoti izvirzīt Vladimiru Makarovu.
Ja premjerministrs Andris Šķēle atteiksies atkārtoti amatā apstiprināt Makarovu, TB/LNNK dome trešdien ārkārtas sēdē lems par apvienības tālāko rīcību, žurnālistus pēc apvienības valdes informēja TB/LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats.

Premjerministra padomnieks preses jautājumos Jurģis Liepnieks BNS pagaidām nevarēja paust Šķēles viedokli.

Grīnblats uzsvēra, ka, virzot citu kandidātu ekonomikas ministra amatam, TB/LNNK atzītu, ka Makarova atstādināšanai ir bijis pamats, tomēr pēc pirmdienas tikšanās ar premjeru Šķēli TB/LNNK valde un frakcija secināja, ka Makarova atstādināšanai nav bijis pamata.

Turklāt tam netieši ir piekritis arī premjers, atkārtoti gatavojoties virzīt Jāni Nagli apstiprināšanai par Privatizācijass aģentūras ģenerāldirektoru, tādējādi atzīstot, ka Nagļa pilnvaras jau ir beigušās 12.martā.

Premjera atbildi par Makarova apstiprināšanu TB/LNNK gaidīs līdz trešdienas rītam, bet jau pirmdien par savu lēmumu informēs koalīcijas partnerus.

Pirmdien frakcijas sēdē TB/LNNK deputāte Anna Seile Šķēlem vaicājusi par viņa rīcību, ja Makarovs tiks atkārtoti izvirzīts, un premjers nav nedz piekritis, nedz noliedzis šādu iespēju. Viņš apšaubīja, ka premjers uzreiz "jusmīgi" piekritīs Makarova atkārtotai apstiprināšanai, bet uzskata, ka Šķēle uzreiz nenoraidīs šo piedāvājumu.

Grīnblats uzsvēra, ka TB/LNNK mērķis, atkārtoti izvirzot Makarovu, ir dot iespēju premjeram kulturāli atzīt savu pārsteidzīgo rīcību.

BNS jau ziņoja, ka Šķēle pagājušajā nedēļā atbrīvoja no amata Makarovu, jo uzskata, ka situācija, kas bija izveidojusies ap Privatizācijas aģentūru (PA), nav pieņemama.

"Jau vairākus mēnešus tiek dots pamats šaubīties par PA ģenerāldirektora statusu un pilnvarām. Situācija nonāca pat līdz tam, ka ekonomikas ministrs atņēma paraksta tiesības PA augstākajai amatpersonai," teikts pirmdien Šķēles izplatītajā paziņojumā.

Premjers norādīja, ka tā bijusi vistiešākā veidā ekonomikas ministra atbildība - nodrošināt raitu, sekmīgu un nepārtrauktu PA darbu. "Tā bija ekonomikas ministra atbildība sagatavot skatīšanai valdībā nepārprotamus, skaidrus un politiski profesionālus lēmumus un nodrošināt to, ka PA nepaliek bez vadības," paziņoja Šķēle.

Jau vēstīts, ka premjers Šķēle Makarovu no amata atbrīvoja 6.aprīlī - nākamajā dienā pēc tam, kad Makarovs, pretēji iepriekš paustajai valdības nostājai, pieņēma lēmumu par paraksta tiesību atņemšanu Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoram Jānim Naglim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!