Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK pauž neizpratni par "Latvijas Ceļa" (LC) Saeimas frakcijas vadītājas Kristiānas Lībanes izteikumiem ceturtdienas "Panorāmā", ka "tēvzemieši" ar viltu no Rīgas mēra amata nostūmuši Andri Bērziņu, lai viņa amatu ieņemtu Andris Ārgalis.
"Apvienība pauž izbrīnu par Lībanes kundzes izteikumiem, kuros viņa apgalvo, ka tēvzemieši ar viltu izdabūjuši Bērziņu, lai viņa vietā dabūtu Ārgali un turpmāk veiktu provokācijas pret Bērziņu kā premjeru. Tas pilnībā neatbilst patiesībai," sacīja apvienības preses sekretārs Jānis Ķuzulis.

Viņš norādīja, ka Lībane nevarētu nezināt, ka pēc Bērziņa apstiprināšanas tieši ""tēvzemieši" ieteica LC izvirzīt savu kandidātu Rīgas mēra amata".

"Sarunās "Latvijas Ceļš" bija spiests atzīt, ka viņiem nav līdzvērtīga kanadidāta Ārgalim," klāstīja Ķuzulis, norādot, ka Ārgaļa kanadidatūra izvēlēta pēc konsultācijām ar domes koalīcijas partneriem.

"Tas ir īpatnēji, ka Lībane to ir aizmirsusi," teica preses sekretārs.

Lībane norādīja, ka savos izteicienos televīzijā centusies norādīt to, ka, viņasprāt, galvenais iemesls, kādēļ TB/LNNK atbalstīja Bērziņu premjera amatā, iespējams, bija vēlme Rīgas mēra amatā apstiprināt Ārgali. Pēc tam "tēvzemieši" savukārt vērsušies pret Bērziņu kā premjeru.

Lībane uzsvēra, ka nevēlas vērsties pret Ārgali personiski, bet viņai radies iespaids, ka TB/LNNK jautājumos, kas nav tieši minēti valdības deklarācijā, mēģina rīkoties pretēji premjera viedoklim, tādējādi mazinot viņa autoritāti.

Lībane atzina, ka TB/LNNK nav pārkāpusi valdības deklarāciju un koalīcijas līgumu, tomēr svarīgos politiskos vai ekonomiskos jautājumos, par kuriem deklarācijā nav runa, "tēvzemieši" jau vairākkārt rīkojušies pretēji premjera viedoklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!