Tie ir klaji meli, komentējot Rīgas mēra Nila Ušakova (S) sacīto par to, ka izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (V ) piedāvājis slēgt 48 skolas, portālam "Delfi" komentē ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Langrāts.

Ušakovs ceturtdien sociālajos tīklos publicējis informāciju, ka izglītības ministrs piedāvājis slēgt 48 Rīgas vidusskolas. Piemēram, tikšot slēgtas visas skolas vairākos mikrorajonos, tostarp Čiekurkalnā.

Langrāts norāda, ka ne Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), ne ministrs nav snieguši Rīgas domei šādu rekomendāciju.

Šadurskis iepriekš portālam "Delfi" intervijā sacīja, ka Rīgā optimālajam skolēnu skaitam vidusskolā jābūt ap 800. Kā norāda Langrāts, Ušakovs saskaitījis visas skolas, kurās skolēnu skaits ir zem 800, un norādījis, ka tās tad nu ministrs aicinot slēgt.

"Tie ir absolūti klaji meli, neko tamlīdzīgu mēs neesam ne ieteikuši, ne rekomendējuši. Ne no ministrijas, ne no ministra puses nekad šāda informācija par 48 skolu slēgšanu nav izskanējusi," sacīja ministra padomnieks.

Jautāts, kur Ušakovs varētu būt smēlies pamatojumu šādai informācijai, Langrāts atbildēja, ka, iespējams, informācija nākusi no trešdienas Saeimas komisijas sēdes, kurā Šadurskis iepazīstinājis deputātus ar aktualitātēm jaunajā mācību gadā. "Ušakovs gan pats tur pat klāt nebija," piebilda ministra padomnieks.

"Ministrs arī komisijas sēdē minēja, ko jau viņš ir darījis vairākus mēnešus, ka, piemēram, laukos sākumskolā minimālais skolēnu skaits varētu būt 50, pamatskolā 100, bet vidusskola 150. To jau ministrs tāpat vien neizdomā, viņš paļaujas uz ekspertu slēdzieniem. Atsevišķs teritorijas tips ir Rīgā, kur šīs minimālais skaits būtu 800," sacīja Langrāts.

Kā portālam "Delfi" sacīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Viktors Smirnovs, Nila Ušakova sociālajos tīklos publicētais ir atbilde izglītības un zinātnes ministra vairākkārt publiski paustajam viedoklim par daudzu skolu reorganizācijas vai slēgšanas nepieciešamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!