Foto: Reuters/Scanpix

Tie kuri dodas prom uz Eiropas valstīm, ne vienmēr ir reliģiozi, vai pat ļoti reti tādi ir, portālam "Delfi" saka Latvijas Islāma kultūras centra (IKC) preses sekretārs Ahmeds Roberts Klimovičs, gan uzsverot, ka Latvijas musulmaņi ir gatavi palīdzēt arī tiem bēgļiem, kuri Latvijā ieradīsies no valstīm, kurās pamata reliģija ir islāms.

Viņš norāda, ka musulmaņiem reliģija liek rūpēties par ikvienu, kuram ir slikti, kuram ir grūti, vēl jo vairāk tad, ja tas ir ticības brālis vai māsa.

Tāpēc Latvijas musulmaņu kopiena palīdzēs tiem, kuri ieradīsies šeit, galvenokārt, ar savu pieredzi, jo tai ir ievērojama pieredze sabiedrības iekļaušanās procesos.

Klimovičs gan atzīmē, ka kopiena ir piedāvājusi savu palīdzību varas struktūrām - starpinstitucionālajai darba grupai patvēruma meklētāju jautājumu risināšanai un atbildīgajai Saeimas komisijai.

"Pagaidām esam saskārušies ar augstprātīgu ignoranci," atzīmēja IKC pārstāvis.

Viņš norāda, ka starp Latvijas musulmaņiem ir ļoti aktīvi sabiedrības locekļi, likuma paklausīgi, zina, kā šeit ir pieņemts dzīvot un veidot attiecības ar sabiedrību, taču kopiena neesot jutusi interesi no atbildīgajām valsts struktūrām par to, kā varētu palīdzēt.

Jau vēstīts, ka
valdība konceptuāli atbalstījusi rīcības plānu patvēruma meklētāju uzņemšanai Latvijā,
un orientējoši sistēmas sagatavošanai sākotnēji 531 personas uzņemšanai nepieciešami 16 miljoni eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!