Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa pirmdien nolēma grozīt sabrukušā lielveikala "Maxima" ekspertīzes veicējam Andrim Gulbim piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu, pirmdien atbrīvojot no apcietinājuma, pastāstīja Gulbja advokāte Vaida Davidsone.

Viņa atzīmēja, ka par to, uz kādu ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli Gulbim tiks grozīts iepriekš piemērotais drošības līdzeklis - apcietinājums, tagad ir procesa virzītāja ziņā.

Vairāk par procesa virzītāja grozītā drošības līdzekļa izvēli varētu tapt zināms otrdien.

Jau vēstīts, ka sabrukušā lielveikala "Maxima" ekspertīzes veicējs Gulbis, kurš ir viens no aizdomās turētajiem Zolitūdes lietā, pārsūdzējis viņam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu.

Viņa advokāte skaidroja, ka šāds drošības līdzeklis tiek piemērots personām, kuras varētu izvairīties no izmeklēšanas, vai to ietekmēt. Gulbis pēc Davidsones teiktā neatbilst šādiem kritērijiem, tāpēc piemērotais drošības līdzeklis pārsūdzēts.

Iepriekš ziņots, ka arī lielveikala " Maxima" konstruktors būvinženieris Ivars Sergets, kurš ir viens no apsūdzētajiem Zolitūdes traģēdijas lietā, piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - pārsūdzējis.

Aizdomās turēta statuss piemērots arī būvprojekta vadītājma Andrim Kalinkam, kura ģimenei pieder arhitektu birojs "Kubs", kuram noteikts mantas arests un kurš projektējis sagruvušo lielveikalu " Maxima".

Kalinkam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā " Maxima" 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs bija "Homburg Zolitude", kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam " Homburg Eastern Europe Fund B.V.", kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu.

Tirdzniecības kompleksu būvējusi - būvkompānija "Re& Re", bet ēku projektējusi arhitektu firma "Kubs". Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā pabeigta 2011.gada nogalē.

"Homburg Zolitude" piederēja sabrukušā " Maxima" veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir "Tineo", kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam " Maxima Latvija".

Aizdomās tiek turēts arī lielveikala "Maxima" konstruktors būvinženieris Ivars Sergets, kurš pašlaik atrodas apcietinājumā, kā arī būvprojekta vadītājs Andris Kalinka, kura ģimenei pieder arhitektu birojs "Kubs", kam noteikts mantas arests un kas projektējis sagruvušo lielveikalu "Maxima".

Rīgā, Zolitūdē, veikalā "Maxima" 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs bija "Homburg Zolitude", kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam "Homburg Eastern Europe Fund B.V.", kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu.

Tirdzniecības kompleksu būvējusi būvkompānija "Re& Re", bet ēku projektējusi arhitektu firma "Kubs". Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā pabeigta 2011.gada nogalē.

"Homburg Zolitude" piederēja sabrukušā "Maxima" veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks bija "Tineo", kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam "Maxima Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!