Foto: F64
Bauskas rajona tiesa atcēlusi Vecumnieku novada domes Administratīvās komisijas noteiktos sodus saistībā ar Jaunjelgavas pirmklasnieka piekaušanā vainotā zēna mātei abās administratīvā pārkāpuma lietās.

Bauskas rajona tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika aģentūru LETA informēja, ka abās lietās tika apmierinātas mātes sūdzības par Vecumnieku novada administratīvās komisijas lēmumu, un abi komisijas lēmumi ir atcelti. Pilni spriedumi būs pieejami 2.decembrī.

Vecumnieku novada domes administratīvās komisijas vadītāja Līga Šķiliņa aģentūrai LETA pauda, ka komisija lems par turpmāko tikai pēc pilnu spriedumu tekstu saņemšanas, konsultējoties ar pašvaldības vadību.

Viņa pauda šaubas, vai būtu lietderīgi šādu lietu stiept ilgāk, un vērtīgāk būtu, ja visas incidentā iesaistītās puses izdarītu secinājumus no notikušā. Tomēr Administratīvās komisijas turpmākie lēmumi būšot skaidri tikai pēc 2.decembra.

Jau ziņots, ka aprīlī Jaunjelgavas vidusskolā notika incidents, kurā piekauts pirmās klases skolēns.

Valsts policijā veikta pārbaude, tostarp saņemts tiesu medicīnas eksperta atzinums, kurā norādīts, ka cietušajam nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi, kas nav radījuši nopietnus fiziskās veselības traucējumus. Izvērtējot pārbaudes rezultātus un tiesu medicīnas eksperta atzinumu, konstatēts, ka abi nepilngadīgie izdarījuši administratīvo pārkāpumu, kas paredzēts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā - maznozīmīgu miesas bojājumu tīša nodarīšana. Līdz ar to atbildīgajām Vecumnieku un Jaunjelgavas pašvaldību institūcijām tika nosūtīta administratīvā pārkāpuma lieta, lai lemtu par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu abiem nepilngadīgajiem.

Valsts policija bija ierosinājusi piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus diviem nepilngadīgajiem, kuri Jaunjelgavas vidusskolā nodarīja miesas bojājumus 1.klases skolēnam.

Gan Vecumnieku novada domes Administratīvā komisija, gan Jaunjelgavas novada domes Administratīvā komisija no policijas saņemtajā lietā konstatēja noilgumu attiecībā uz zēnu pārkāpumiem, tāpēc sestās klases zēniem sodu nepiemēroja, bet viņu mātēm piemēroja naudas sodus.

Administratīvā pārkāpuma protokols abu nepilngadīgo mātēm noformēts par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, kas paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas sodu līdz simt latiem. Vecumnieku novada Administratīvā komisija viena zēna mātei piemēroja sodu arī par zēna uzvedību skolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!