Foto: AFP/Scanpix

Augstākā tiesa (AT) ir brīdinājusi Rīgas domi un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) par to, ka abas organizācijas nav izpildījušas tiesas sprieduma blakus par Rīgas vēsturiskā centra teritorijas sakārtošanu, informēja AT.

2017. gada 24. februārī AT pasludināja spriedumu administratīvajā lietā, kas ierosināta, pamatojoties uz SIA "NB" pieteikumu par labvēlīga administratīvā akta izdošanu - atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Rīgā, Aleksandra Čaka ielā 39.

Vienlaikus tika pieņemts blakus lēmums, kurā tiesa vērsa pašvaldības un VARAM uzmanību uz pašvaldības bezdarbību Rīgas vēsturiskā centra teritorijas sakārtošanā atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem.

Blakus lēmumā domei un VARAM bija uzlikts pienākums trīs mēnešu laikā no lēmuma spēkā stāšanās informēt tiesu par pieņemtajiem lēmumiem un darbībām, lai izpildītu minēto saistošo noteikumu prasības.

Blakus lēmums ir stājies spēkā 2017. gada 24. februārī, taču līdz šim dome un VARAM nav informējusi tiesu par uzliktā pienākuma izpildi.

Saskaņā ar likumu amatpersonai, kura neizpilda blakus lēmumu vai laikā nesniedz atbildi, tiesa var uzlikt piespiedu naudu līdz 300 eiro.

Ņemot vērā minēto, tiesa lūdz nekavējoties informēt par to, kādas darbības ir veiktas, lai novērstu blakus lēmumā minētos pārkāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!