Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 30.septembrī daļēji apmierināja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) prasību pret portālu "Tvnet" lietā par goda un cieņas aizskārumu.

Kā norādīja tiesas priekšsēdētajas palīdze Oksana Hvostova, prasība tika apmierināta daļēji, piedzenot daļu zaudējumu, kā arī tiesa noteica, ka ziņas uzskatāmas par aizskarošām un uzlika par pienākumu atvainoties.

Pilns spriedums būs pieejams 14.oktobrī, un to 20 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Mērs savā mikroblogošanas vietnes profilā "Twitter" vakar ierakstīja: "Tikko esmu vinnējis vēl vienu tiesu pret "Tvnet" par goda aizskaršanu. Kompensāciju atkal pārskaitīšu bērnu slimnīcai!"

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Laila Ivāna norādīja, ka strīds ir bijis par "Tvnet" pārpublicēto raidījuma "Nekā personīga" sižetu, bet ko "Tvnet" bija papildinājis ar savu informāciju, kas esot bijusi neatbilstoša patiesībai. Viņa papildināja, ka runa ir par pagājušā gada 10.novembra publikāciju "Atklāj, ka pusē iznomāto zemju Rīgas brīvostā nekas nenotiek".

Kā norādīja Ušakovs, viņam par labu tika piedzīta 400 eiro morālā kaitējuma atlīdzība, kā arī tiesāšanās izdevumi 146,98 eiro apmērā.

Vēl Augstākās tiesas Civillietu departamentā ir Ušakova kasācijas sūdzība strīdā ar publicistu Mārtiņu Barkovski, kurš pazīstams ar radošo pseidonīmu Otto Ozols, un portālu "Tvnet" par 10 000 latu (14 228 eiro) morālā kaitējuma piedziņu saistībā ar portālā publicēto rakstu.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pērn novembrī noraidīja Ušakova prasību. Arī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2013.gada 2.maijā Ušakova prasību noraidīja, bet viņš sev nelabvēlīgo spriedumu pārsūdzēja.

Ušakovs prasīja piedzīt 5000 latu no "Tvnet" un 5000 latu no Ozola. Strīds ir par 2012.gada 24.augustā portālā publicēto rakstu "Ministra Sprūdža karaļvalsts kuslā Dombrovska valdībā". Rakstā teikts, ka Ušakovs partijas bukletu "Tava Rīga" izdod par pašvaldības līdzekļiem.

"Par reģioniem atbildīgais ministrs nav pamanījis pat to, ka viņa padomnieka raksti atrodami pat Rīgas mēra Nila Ušakova par pašvaldību līdzekļiem izdotajā "Saskaņas centra" reklāmas bukletā "Tava Rīga". Zinot Ušakova nekaunīgo agresivitāti, nav nekāda pārsteiguma, ka viņš izmantos pašvaldību līdzekļus, lai reklamētu pats sevi un biedru Ameriku. Izdevums "Tava Rīga" ir nekaunīgs pierādījums tam," rakstīja Ozols.

"Tvnet" gan ir publicējis atsaukumu un atvainošanos Ušakovam, kas pievienota rakstam. Taču, ņemot vērā, ka minētā raksta neizlabotā versija joprojām ir pieejama "Tvnet" portālā un atrodama, izmantojot interneta pārlūkprogrammu meklētājus, Ušakovs uztur savu prasību.

Savukārt Ozols iepriekš teica, ka Rīgas mērs savā avīzē atklāti izmanto Rīgas domes vārdu, kas arī ir pašvaldības resurss. Ozols uzsver, ka ir paudis savu viedokli un viņam uz šādu viedokli ir tiesības. Publicists uzskata, ka Ušakovs, vēršoties tiesā, rīkojas apzināti, lai tērētu viņa laiku un traucētu darbu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!