Rīgas apgabaltiesa trešdien daļēji apmierināja Ventspils mēra Aivara Lemberga prasību par morālā kaitējuma kompensāciju, kas, viņaprāt, nodarīts, skatot tā dēvēto Grīnbergu lietu, portālu „Delfi” informēja viens no mēra advokātiem Armands Šūmanis .
Lembergam par labu no Latvijas Republikas - Ģenerālprokuratūras un Finanšu ministrijas (FM) personā - tiesa nolēma piedzīt 10 830 latus, no kuriem 10 000 ir morālā kaitējuma kompensācija, bet 830 lati ir tiesas izdevumi un honorāri advokātiem. Ventspils mērs no valsts vēlējās piedzīt vienu miljonu latu.

No Finanšu ministrijas līdzekļus nolemts piedzīt, jo prokuratūras īpašumā nav savas mantas un tās finansējums neveidojas no pašas ienākumiem, bet tā vienmēr rīkojas valsts vārdā.

Šūmanis portālam „Delfi” skaidroja, ka, lai gan tiesa nav pilnībā apmierinājusi Lemberga prasību, viņi ar tiesas lemto ir mierā. „Galvenais ir tas, ka tiesa ir atzinusi – ar Ģenerālprokuratūras un Finanšu ministrijas rīcību Lembergam ir nodarīts morālais kaitējums,” sacīja advokāts.

Trešdien tiesas spriedumu noklausīties bija ieradies arī Lembergs.

Pilns sprieduma teksts būs pieejams 7.maijā, pēc iepazīšanās ar to, tiks lemts vai tiesas lēmums pārsūdzams.

Portāls „Delfi” jau rakstīja, ka Lembergs prasības pieteikumu tiesā iesniedza pagājušā gada 8.septembrī. Saistībā ar nepamatotu saukšanu pie kriminālatbildības Grīnbergu lietā Tieslietu ministrija pērn nolēma daļēji atlīdzināt Lembergam nodarītos zaudējumus. Ventspils mēra prasīto 104 450 latu vietā ministrija nolēma viņam izmaksāt 2400 latu kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!