Foto: LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa otrdien uzdeva politiķim Ģirtam Valdim Kristovskim (V) atvainoties žurnālistam Lato Lapsam par nepatiesu ziņu izplatīšanu apvienības "Vienotība" mājaslapā internetā saistībā ar ziņu atsaukšanas pieprasījumu saistībā ar publiskoto ASV ārsta Aivara Sluča un Kristovska saraksti.

Kristovskis apgalvoja, ka neko par šādu spriedumu nezinot un nevēloties neko komentēt.

Kā ziņots, Lapsa vērsās tiesā pēc tam, kad 2010.gada novembra sākumā bija nosūtījis partijai "Pilsoniskā savienība" (PS) un Kristovskim pirmstiesas pretenzijas, kurās norādīja, ka 5.novembrī partija PS izplatījusi publisku paziņojumu "Ģ.V.Kristovskis nosūtījis portālam "Pietiek.com" prasību atsaukt nepatieso publikāciju", kurā Kristovskis esot paudis melīgas un nepatiesas ziņas, ka Lapsa esot publicējis rakstu, kas "neatbilst patiesībai", "sagroza" Kristovska teikto un "nepatiesi norāda" uz konkrētiem faktiem un ka Lapsa ir publicējis "melīgu rakstu".

Kā informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons, tiesa otrdien atzina, ka Kristovskis mājaslapā "www.vienotiba.lv" rakstā "Kristovskis nosūtījis prasību atsaukt nepatieso publikāciju" ir izplatījis virkni ziņu, kas nav patiesas.

Tiesa otrdien uzlika par pienākumu Kristovskim mājaslapā "www.vienotiba.lv" publicēt ziņu atsaukumu, ar kuru Kristovskis atvainojas Lapsam par nepatiesu ziņu paušanu iepriekšminētajā rakstā.

Kristovskis Lapsam var atvainoties 30 dienu laikā no dienas, kad spriedums stājies likumīgā spēkā.

"Ja Ģirts Valdis Kristovskis noteiktā termiņā neizpildīs spriedumu, Lato Lapsa ir tiesīgs izpildīt šīs darbības uz Ģirta Valda Kristovska rēķina, pēc tam no viņa piedzenot nepieciešamos izdevumus," spriedumā šodien atzina tiesa.

Tāpat Kristovskim būs jāsamaksā Lapsam ap 27 latu tiesas izdevumi.

Savukārt Lapsas prasības daļā PS par nepatiesu ziņu atsaukšanu, kas aizskar godu un cieņu, tiesa nolēma tiesvedību izbeigt.

Otrdien pasludināto tiesas spriedumu 20 dienu laikā no 17.februāra, kad būs pieejams motivēts pasludinātā sprieduma teksts, būs iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā apelācijas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!