Augstākās tiesas Senāts atcēlis Administratīvās apgabaltiesas šā gada janvāra spriedumu bijušā Rīgas Brīvostas pārvaldes (RBP) valdes locekļa Sergeja Dolgopolova (SC) sūdzības lietā par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, ar kuru viņam noteikts 250 latu sods par atrašanos interešu konfliktā.

Lieta tiks nosūtīta jaunai izskatīšanai Administratīvajai apgabaltiesai, informēja AT preses sekretāre Linda Priedīte.

Kā ziņots, iepriekš Administratīvā apgabaltiesa Dolgopolova sūdzību noraidīja.

Dolgopolovu KNAB pie administratīvās atbildības 2004.gada nogalē sauca par atrašanos interešu konfliktā saistībā ar lēmumu par RBP darbinieku dzīvības apdrošināšanu.

Visas amatpersonas pašas sevi tolaik apdrošināja par 12 000 latu gan 2002./2003.gadā, gan 2004.gadā.

Pamatojoties uz minēto lēmumu par dzīvības apdrošināšanu un saskaņā ar RBP un AS "Baltikums dzīvība" noslēgto dzīvības apdrošināšanas līgumu, Dolgopolovs un vēl vairākas personas saņēma 9000 latu apdrošināšanas atlīdzību par 2002./2003.gadu, norādīja KNAB.

KNAB administratīvos sodus 250 latu apjomā par atrašanos interešu konfliktā noteica kopumā septiņiem RBP locekļiem, tajā skaitā arī toreizējam valdes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram (LPP, tolaik - LSDSP).

Viņi biroja lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā.

Izskatot Dolgopolova sūdzību, Administratīvā rajona tiesa 2006.gada 14.novembrī nosprieda, ka viņam KNAB noteikto 250 latu vietā būs jāmaksā 50 lati. Par šo spriedumu tika iesniegta apelācijas sūdzība apgabaltiesā.

KNAB RBP amatpersonām tolaik arī pārmeta, ka tās neizpildīja likumā noteikto pienākumu par radušos situāciju nekavējoties rakstveidā sniegt informāciju augstākajai valsts amatpersonai vai koleģiālajai institūcijai - šajā gadījumā Ministru prezidentam vai Ministru kabinetam. Saskaņā ar likumu "Par ostām" RBP ir valdības pārraudzībā esoša iestāde.

Ostas valdes locekļi tika saukti pie administratīvās atbildības par neziņošanu, ka atrodas interešu konflikta situācijā, kā arī valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, bet Bojārs tika sodīts arī par valsts un pašvaldību institūciju vadītājiem noteikto pienākumu nepildīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!