Foto: LETA

Tiesnešu disciplinārkolēģija šodien nolēma ierosināt atcelt no amata Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Solvitu Glaudāni, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā apstiprināja Jūrmalas pilsētas tiesas priekšsēdētāja Svetlana Beļajeva, viņa bija ierosinājusi disciplinārlietu pret Glaudāni, tomēr disciplinārkolēģijas lēmums viņai nav zināms. Kā norādīja tiesas priekšsēdētāja, ierosinātā disciplinārlieta nav saistīta ar bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica kukuļdošanas krimināllietu.

Ar pilsētas tiesas priekšsēdētāja lēmumu tika ierosināta disciplinārlieta pret tiesnesi par krimināllietas izskatīšanā pieļautu rupju nolaidību. Tiesnešu disciplinārkolēģija, izskatot ierosināto disciplinārlietu, nolēma ierosināt tiesnesi atcelt no amata. Šo lēmumu var pārsūdzēt Disciplinārtiesā septiņu dienu laikā no šī lēmuma saņemšanas dienas.

Tieslietu ministrija (TM) tiesneša vārdu neatklāja.

Savukārt ar tieslietu ministra Gaida Bērziņa (VL-TB/LNNK) rīkojumu pret pilsētas tiesas tiesnesi ierosināta disciplinārlieta par Tiesnešu ētikas kodeksa normu rupju pārkāpumu un par tiem pašiem apstākļiem ar apgabaltiesas priekšsēdētāja lēmumu ierosināta disciplinārlieta pret minēto tiesnesi par tīšu likuma pārkāpumu tiesas lietas izskatīšana.

Tiesnešu disciplinārkolēģija, izskatot ierosinātās disciplinārlietas, pilsētas tiesas tiesnesim piemēroja disciplinārsodu - rājienu. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, rājiens piemērots Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnesim Raimondam Bulam.

Vēl tika izskatīta disciplinārlieta pret tiesnesi, kas ierosināta pēc pilsētas tiesas priekšsēdētāja lēmuma par ceļu satiksmes noteikumu (administratīvu) pārkāpumu. Tiesnešu disciplinārkolēģija šodien disciplinārlietu nolēma izbeigt, jo konstatēja, ka ir iestājies likumā noteiktais noilgums disciplinārsoda uzlikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!