Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes (LZTI) priekšsēdētāja Inga Čepjolkina iesniedza Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesā prasības pret laikrakstu “Diena”, advokāti Diānu Krūmiņu – Vaidavu, uzņēmēju Gati Saknīti un Raivo Sārtu, prasības iesniegtas par personas godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un atlīdzības piedziņu, informēja LZTI padome.
Tiesā iesniegtās prasības ir saistītas ar šā gada 23.jūlijā laikrakstā “Diena” publicēto rakstu “Iespējams, atklājies lielākais amatpersonu noziedzības tīkls”, kurā autore Irina Jesina apkopoja un citēja zvērinātas advokātes Diānas Krūmiņa – Vildavas, uzņēmēja Gata Saknīša, Raivo Sārta, kā arī dažu anonīmu personu izteikumus.

Čepjolkina norāda, ka rakstā publicētie apgalvojumi ir “izdomājumi, kas neatbilst faktiem”, turklāt publikācija grāvusi viņas reputāciju, kā arī mazinājusi godu un cieņu.

Iesniegtajās prasībās Čepjolkina lūdz tiesu uzlikt par pienākumu atbildētājiem atsaukt godu un cieņu aizskarošu informāciju. Prasībā tiek lūgts piedzīt no katra atbildētāja – AS “Diena”, uzņēmēja Gata Saknīša, Raivo Sārta, atlīdzību 25 000 latu apmērā un žurnālistes Irinas Jesinas un Diānas Krūmiņas – Vildavas atlīdzību 5 000 latu apmērā, kā arī visus tiesāšanās un ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus.

“Celtā neslava ir atstājusi negatīvu iespaidu uz manu zvērinātas tiesu izpildītājas profesionālo darbību, kuras rezultāti ir tieši atkarīgi no klientu uzticības manas rīcības likumībai. Atbildētāju nodarītais kaitējums man ir īpaši smags sakarā ar to, ka esmu ne tikai valsts amatpersona, bet arī esmu ievēlēta LZTI padomes priekšsēdētājas amatā. Tādējādi pēc manas personas sabiedrība spriež par visu zvērinātu tiesu izpildītāju profesiju kopumā, un kaitējums manai reputācijai ir kaitējums visas zvērinātu tiesu izpildītāju profesijas prestižam,” uzskata Čepjolkina.

Tuvākajā laikā Čepjolkina plāno iesniegt tiesā vēl vairākus prasības pieteikumus par personas goda un cieņas aizskaršanu.

“Dienas” rakstā tiesu izpildītāji tika vainoti kukuļu izspiešanā, īpašumu piesavināšanā, apgalvojot, ka galvenā loma šajos nodarījumos bijusi Čepjolkinai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!