Foto: LETA

Pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (S) un Krievijas vicepremjera Arkādija Dvorkoviča tikšanās Krievijas propagandas rupors "Sputnik" publicējis materiālu, kurā vēsta, ka Latvijai jāsāk gatavoties sankciju pret Krieviju atcelšanai, savukārt valsta aģentūra "Tass" ziņo, ka tikšot atjaunota abu valstu starpvaldību komisija.

"Mēs ar mēra kungu un kolēģiem Latvijas valdībā vienojāmies, ka tuvākajā nākotnē tiks atjaunoti kontakti starp amatpersonām starpvaldību komisijas līmenī, lai uzlabotu mūsu attiecības un panāktu lielāku savstarpējo izpratni daudzos sarežģītos jautājumus," Dvorkoviča teikto citē "Tass".

Kā liecina "Tass" un arī Ārlietu ministrijas publicētā informācija, pēdējo reizi starpvaldību komisija ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās tikās 2013. gada novembrī. Tiesa gan, arī pēc tam notikušas komisijas darba grupu tikšanās, piemēram transporta darba grupa tikās šī gada jūnijā.

Viņš arī paudis vēlmi atjaunot stendu "Rizhsky Dvorik" darbību lielveikalos, kas Maskavas iedzīvotājiem esot bijuši visai mīļi. To Dvorkovičš esot apņēmies pārrunāt ar Latvijas zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS)

Jāatgādina, ka stendu uzturēšana kļuva neiespējama pēc tam, kad Krievija, atbildot uz Eiropas Savienības (ES) noteiktajām sankcijām, ieviesa virknes preču grupu importa embargo no savienības valstīm.

Pēc tikšanās ar Krievijas vicemēru Ušakovs paziņoja, ka parādījusies ļoti neliela cerība ka šogad ES varētu lemt par daļēju sankciju atcelšanu Krievijai, kas savukārt varētu ļaut šai valstij lemt par sankciju atcelšanu, piemēram, piena produktiem.

Par Krievijas tirgus atgūšanu cīnīsies visi - gan lietuvieši, gan igauņi, gan poļi. "Bet mums ir jābūt pirmajiem. Un mans kā politiķa uzdevums ir pēc iespējas palīdzēt mūsu uzņēmējiem," savu tikšanos ar Krievijas vicepremjeru raksturoja Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!