Foto: F64
Topošās valdības deklarācijā cita starpā varētu tikt uzvērta arī nepieciešamība atbalstīt cilvēkus ar maziem ienākumiem, tajā skaitā risinot jautājumu par neapliekamā minimuma paaugstināšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Deklarācijas pagaidu versijā norādīta arī kāda cita samērā paredzama apņemšanās - kā jau tas solīts priekšvēlēšanu programmās, valdība īstenošot prognozējamu un stabilu nodokļu politiku. Drošībai veltītajā sadaļā iecerēts akcentēt arī NATO lomu Latvijas aizsardzībā.

Labklājības, ģimenes un sociālo lietu darba grupā, kā arī valsts drošībai un stabilitātei veltītās sadaļas veidošanas darbs noritot raitāk. Savukārt tautsaimniecības attīstības sadaļā esot izdarīta apmēram puse no darba, jo tā ir krietni plašāka un skar arī nodokļu politikas, enerģētikas, vides, transporta un ar konkurētspējīgu izglītību saistītos jautājumus. Līdz ar to strādāšana pie pēdējās minētās sadaļas priekšlikumu lielā skaita dēļ tiek raksturota arī ar vārdu "haoss".

Kā ziņots, darba grupu, kas strādā pie deklarācijas tautsaimniecības sadaļas, vada satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), darba grupu par drošības jautājumiem vada Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V), savukārt darba grupu par sociālajiem, labklājības un ģimenes jautājumiem vada deputāte Ilze Viņķele (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!