Foto: DELFI Aculiecinieks
Topošajiem autovadītājiem palielināsies minimālais mācību braukšanas stundu skaits, liecina Ministru kabineta komitejā apstiprināti grozījumi noteikumos par autovadītāju apmācību.

Ceļu satiksmes un drošības direkcijā (CSDD) informēja, ka grozījumos paredzēta arī jaunu tēmu ieviešana apmācības procesā, piemēram, bīstamu situāciju paredzēšana un risku novēršana. Plānots, ka topošie autovadītāji tiks pārbaudīti braukšanā slidena ceļa apstākļos un diennakts tumšajā laikā. Papildus visām autoskolām apmācības procesā būs jāizmanto mācību laukums.

Grozījumu mērķis ir uzlabot autoskolu sniegto pakalpojumu kvalitāti jaunajiem autovadītājiem. Nepieciešamību mainīt situāciju apliecina satiksmes drošība Latvijā, kuras rādītāji ir zem vidējā Eeiropas Savienības valstīs.

Jaunā sistēma arī nosaka teorētiskās apmācības programmā ietverto jautājumu sadali apmācības moduļos, kurus cilvēki varēs apmeklēt alternatīvā laikā neklātienes gadījumā.

CSDD norāda, ka veiktās izmaiņas paredz "ēnu ekonomikas" samazināšanos. Plānots noteikt, ka apmaksa par visiem ar apmācību saistītajiem pakalpojumiem tiek maksāta autoskolai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!