Tautas partija (TP) izprot no partijas "Jaunais laiks" (JL) aizgājušo pašvaldību vadītāju iemeslus šādai rīcībai un uzskata, ka liela daļa šo cilvēku būtu cienīgi kļūt par TP biedriem, portālam "Delfi" atzina TP Saeimas frakcijas vadītājs, bijušais Valmieras mērs Māris Kučinskis.

Kučinskis atzina, ka TP varētu aicināt lielu daļu no JL aizgājušo pašvaldību vadītāju kļūt par TP biedriem. "Neslēpšu – jā!" sacīja Kučinskis, norādot, ka viņš kā bijušais pašvaldības vadītājs ļoti labi izprot bijušo JL biedru rīcību. Kučinskis arī personīgi esot ļoti labi pazīstams ar daudziem bijušajiem JL biedriem – pašvaldību vadītājiem un uzskata, ka viņi ir ļoti labi mēri un būtu cienīgi kļūt par TP biedriem. Tiesa, TP ir noteikta kārtība, kādā tiek uzņemti jauni biedri un šajā gadījumā svarīga nozīme ir vietējo nodaļu viedokļiem.

Kučinskis noliedza, ka TP, kuras pārziņā ilgu laiku bijusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, šobrīd rīkojas nekorekti – sākotnēji nedodot naudu JL vadītāju pašvaldībām, bet tagad tos aicinot pie sevis. Kučinskis uzsvēra, ka lielajiem investīciju projektiem vienmēr esot piešķirti līdzekļi, bet strīdus raisījuši mazie investīciju projekti kā, piemēram, ceļu labošana vai citi.

"Lielās investīcijas ir jāatbrīvo no politikas," sacīja Kučinskis, norādot, ka tādi principi arī tiekot ievēroti pašreizējā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna darbā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakarā par izstāšanos no JL paziņoja vairāk nekā 20 biedri no reģioniem, tostarp dažādu pilsētu mēri. JL pametuši arī visi Vidzemes nodaļu vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!