Gulbenes novada Daukstu pagastā dzemdībās mirusī sieviete nav bijusi grūtniecības uzskaitē, bet vietējā bāriņtiesa nu lems par viņas trīs bērnu nodošanu aizbildniecībā. Eiropa šobrīd piedzīvo lielāko migrantu pieplūdumu pēdējās desmitgadēs, Rīgas ielās nofilmēts ļoti nekaunīgs mikroautobusa vadītājs, bet Centrālās statistikas pārvades provizoriskie dati liecina, ka Latvijā pašlaik ir viens miljons 978 tūkstoši iedzīvotāju. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: PantherMedia/Scanpix
Gulbenes novada Daukstu pagastā dzemdībās mirusī 1977. gadā dzimusī sieviete nav bijusi grūtniecības uzskaitē, portālam "Cālis.lv" pastāstīja
Veselības ministrijas
galvenā speciāliste dzemdniecībā un ginekoloģijā, Rīgas Dzemdību nama galvenā ginekoloģe Dr.med. Dace Rezeberga.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Provizoriskie dati liecina, ka Latvijā pašlaik ir viens miljons 978 tūkstoši iedzīvotāju, par jaunākajiem datiem trešdien informēja Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece Aija Žīgure.

Lasīt vairāk

'Es desmit gadus tā braukāju, liec man mieru!' Tāda bija kāda Rīgas mikroautobusa vadītāja atbilde uz "Delfi" lasītāja uzdoto jautājumu, kāpēc viņš brauc pārgalvīgi un īsteno ļoti bīstamus apdzīšanas manevrus, nerēķinoties ar pasažieru un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Igaunijas
prezidentam Tomasam Hendrikam Ilvesam Vīlandes slimnīcā diagnosticēta Laima slimība, ziņo "Delfi.ee". Tiek vēstīts, ka inficētā ērce valsts pirmajai personai iekodusi augusta sākumā, kad Ilvess sēņojis.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pazīstamais Vācijas bokseris Manuels Čarrs, kuru
augustā Čečenijā notikušajā cīņā nokautēja latvietis Mairis Briedis,
otrdien sašauts kādā kebabu ēstuvē Esenē, vēsta laikraksts "Bild".

Lasīt vairāk

Lai kliedētu SIA "Skonto būve" pārmetumus par to, ka
Valsts vides dienests
(VVD) Inčukalna gudrona dīķu apsardzi esot pārņēmis ar spēku, VVD publiskojis video no objekta pārņemšanas.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Eiropa šobrīd piedzīvo lielāko migrantu pieplūdumu pēdējās desmitgadēs, ko lielā mērā veicinājuši kari un nestabilitāte Tuvajos Austrumos.

Lasīt vairāk

Foto: stock.xchng
Bāriņtiesa
tuvākajā laikā lems par trīs bāreņu nodošanu aizbildniecībā dzemdībās mirušās 1977. gadā dzimušās sievietes radiem, portālu "Cālis.lv" informēja Jaungulbenes, Daukstu un Līgo pagastu bāriņtiesas vadītāja Selga Kravale.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Maijā par iespējamu bērnu pornogrāfijas iegūšanu un izmantošanu aizturētais vīrietis bijis Rīgas pašvaldības uzņēmuma "
Rīgas satiksmes
" darbinieks un, iespējams, strādājis par trolejbusa vadītāju, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Pilnsabiedrība "Nacionālā Būvkompāniju apvienība" (NBA) kopš 2013. gada nogales nav novērsusi dažādus defektus un nepabeigtus darbus
Latvijas Nacionālās bibliotēkas
(LNB) jaunās ēkas ārējā un iekšējā infrastruktūrā - kopumā 78 pozīcijās, portālam "Delfi" pavēstīja bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Lietuvas izlases galvenais treneris Jons Kazlausks paziņojis valstsvienības sastāvu 2015.gada Eiropas basketbola čempionātam, vēsta "delfi.lt".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Igaunijas izlasē gaidāmajā 2015.gada Eiropas basketbola čempionātā spēlēs deviņi vietējo klubu spēlētāji, kamēr ārvalstu komandas pārstāv tikai trīs basketbolisti.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Trešdien, 2. septembrī, sācies viens no Eiropas prestižākajiem kino forumiem – Starptautiskais Venēcijas kino festivāls, kas notiek jau 72. reizi un šogad ilgs līdz 12. septembrim.

Lasīt vairāk

Foto: instagram.com/marijuanadon/
Pasaulē kārtējo reizi izskanējis Latvijas vārds, un šoreiz tas noticis sfērā, kurā līdz šim neviens vēl nav sevi tik plašā mērogā apliecinājis - par jauno interneta zvaigzni kļuvis latviešu izcelsmes marihuānas audzētājs Maikls Straumietis jeb Lielais Maiks (attēlā vidū), kā viņu dēvē draugi un mediji.

Lasīt vairāk

Foto: Rigazoo.lv
Šovasar Rīgas Zooloģiskajā dārzā no Gajānas (Dienvidamerikā) ieradies četrpirkstu tamandua pāris. Divarpus gadus vecajam vīriešu kārtas dzīvniekam dots vārds Larijs, bet pusotrgadīgā "dāma" tiek dēvēta par Mēriju.

Lasīt vairāk

Netālu no nelielā Veike-Mārja ciema Igaunijā atrodas Entu ezeri. Tie ir septiņi ezeriņi ar īpaši dzidru ūdeni un jauku apkaimi. Lielākie no tiem ir Baltais ezers (
Valgejerv
), Zaļais jeb Starpezers (
Vahejerv
) un Zilais ezers (
Sinijerv
). Divi pēdējie no tiem izceļas ar īpašo, zilganzaļo nokrāsu un dzidro ūdeni. Šo skaisto krāsu efektu rada ezeru dibenu veidojošais gaišā krīta slānis un apkārtējās dabas atspīdums, tādēļ tie tiek uzskatīti par lielisku un neparastu vietu atpūtai pie dabas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!