Foto: LETA
Piektdien traģēdijā Jaunbērzes pagastā cietušā 36 gadus vecā vīrieša veselības stāvoklis ir smags, viņš atrodas bezsamaņā, vēsta LNT ziņu raidījums.

LNT vēsta, ka pirms stundas abi traģēdijā cietušie bērni no Dobeles slimnīcas pārvesti uz Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu.

Jau vēstīts, ka piektdien pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur kādā zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki.

Vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Pēc sākotnējās informācijas, noplūde notikusi kādā slēgtā saimniecības telpā, kurā notikuši remontdarbi. Pārsūknējot mēslus no fermas telpām uz tvertnēm, iespējams, notikusi tehniska kļūda, kā rezultātā gāze noplūdusi ārpus slēgtajiem konteineriem, skaidro Valsts policijā (VP).

Noplūdes rezultātā gājušas bojā tās personas, kas atradās konkrētajā telpā, kur notikusi noplūde. Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji divus bojāgājušos atrada šajā telpā, bet vēl divus pie izejas.

Vēl trīs cilvēki, kuri ieelpojot saindējās ar indīgo gāzi, nogādāti slimnīcā. Divi no cietušajiem ir bērni – desmit gadus vecs zēns un 13 gadus veca meitene. Viņi ir stabilā stāvoklī un slimnīcā nogādāti papildu pārbaužu veikšanai.

Savukārt trešais cietušais – 36 gadus vecs vīrietis – bijis bez samaņas un smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks – 1951. gadā dzimušais Pēteris Maklers. Pašlaik saimniecība pieder Edgaram Makleram.

VP saistībā ar notikušo uzsākusi kriminālprocesu. Tiks skaidrots, vai notikušajam ir saistība ar remontdarbiem vai bijis cits iemesls. Pašlaik notikuma vietā strādā gan policija, gan glābēji, gan mediķi.

Policisti sākuši kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 146. panta otrās daļas – par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, ja tas izraisījis cilvēka nāvi.

Tāpat notikuma vietā ieradušies arī Valsts vides dienesta pārstāvji. Lai mazinātu indīgo vielu izgarojumu telpā, ugunsdzēsēji glābēji ir izveidojuši telpas sienā atveres.

Apkārtējo personu dzīvībai un veselībai briesmas nedraud, apgalvo likumsargi.

Kā vēsta Latvijas Televīzija, trīs bojāgājušie bijuši nelegāli nodarbināti.

Viena no darbiniecēm, kura gāja bojā gāzes noplūdē, bija piecu bērnu māte. Visi bērni bija saimniecībā negadījuma laikā. Divi no bērniem nogādāti slimnīcā, bet trīs - krīzes centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!