Foto: AFP/Scanpix
Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu otrdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Avārijā Maskavas metro gājuši bojā vismaz 20 cilvēki (papildināts 15:50)

Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas
galvaspilsētas
Maskavas
metro otrdienas, 15.jūlija, rītā no sliedēm noskrējis vilciens un negadījumā gājuši bojā vismaz 20 cilvēki, bet apmēram 30 ievainoti, atsaucoties uz policijas ziņoto, raksta aģentūra "Reuters".

Lasīt vairāk

'airBaltic' pasūtījusi 166 miljonus eiro vērtas lidmašīnas

Foto: DELFI
Latvijas nacionālā aviokompānija "Air Baltic Corporation" ("
airBaltic
") pasūtījusi 13 "Bombardier" CS30 lidmašīnas un saglabājusi iespējas pasūtīt vēl septiņus šīs sērijas lidaparātus, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

Lasīt vairāk

Mazo pensiju pārskatīšanā ņems vērā sociālās apdrošināšanas iemaksas

Foto: LETA
Otrdien, 15.jūlijā, valdība vienojusies par rudenī gaidāmās pensiju apmēra pārskatīšanas kārtību.

Lasīt vairāk

Aleksandru Beļavski oficiāli apstiprina Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā

Foto: LETA
15. jūlijā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēdē tika apstiprināts jaunais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris, bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs
Aleksandrs Beļavskis
, ar kuru tuvākajās dienās tiks parakstīts oficiāls līgums, informē federācijas preses dienests.

Lasīt vairāk

Junkers oficiāli kļūst par EK prezidentu; sākas komisiju 'portfeļu dalīšana'

Foto: AFP/Scanpix
Bijušais Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers (59) otrdien, 15.jūlijā, slēgtā balsojumā saņēmis Eiropas Parlamenta (EP) atbalstu, tādējādi izturot pēdējo pārbaudījumu ceļā uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta krēslu.

Lasīt vairāk

Krokodilu izbāzeņi, lāčāda un čūskas – kādus aizsargājamus īpatņus uz robežas konfiscē VID

Foto: Reuters/Scanpix
Pagājušajā nedēļā lielu sabiedrības uzmanību izpelnījās Māra stāsts, kura interneta veikalā nopirktais mīļotajai dāvanā paredzētais smalkais pulkstenis izrādījās nevis, kā viņš bija domājis, ar govs ādas, bet gan ar aligatora ādas siksniņu un tāpēc pirkumu uz robežas aizturēja Valsts ieņēmumu dienests (VID). Dabas aizsardzības pārvalde atzina, ka siksniņa ir no CITES jeb Vašingtonas Konvencijā par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām iekļauta apdraudētas sugas īpatņa ādas, kuras ievešanai vajadzīga īpaša atļauja, tāpēc tagad tiek lemts par pulksteņa konfiskāciju.

Lasīt vairāk

Foto: Mājās sagaida Pasaules kausa uzvarētājus

Foto: Reuters/Scanpix
Otrdien no Brazīlijas mājās atgriezusies Pasaules kausa ieguvēja, Vācijas futbola izlase, kuru sagaidīja vairāki simti tūkstošu līdzjutēju.

Lasīt vairāk

Soči atkal darbosies - tur notiks nākamā Pasaules koru olimpiāde

Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, 18.jūlijā, Vācijas kultūras organizācijas "Interkultur Managament" prezidents Ginters Tičs oficiāli paziņos IX Pasaules koru olimpiādes rīkotājpilsētu - 2016. gadā pasaulē lielākais koru konkurss notiks Sočos.

Lasīt vairāk

Ukrainas konflikta atkārtojumam Latvijā varētu pietikt ar 500 nemierniekiem, prognozē Neronskis

Foto: AP/Scanpix
Ukrainas notikumu atkārtojumam Latvijā varētu pietikt ar 500 nemierniekiem, Krievijas ziņu medijam "NewsBalt.ru" intervijā norādījis Latvijas krievu kultūras centra Maskavā vadītājs Andrejs Neronskis.

Lasīt vairāk

'Positivus' festivāla video tiešraidi visā Baltijā arī šogad nodrošinās portālu tīkls 'Delfi'

Foto: DELFI
Arī šogad "Positivus" festivāla laikā būs pieejama festivāla video tiešraide, kuru Latvijas, Lietuvas un Igaunijas interneta lietotājiem nodrošinās portālu tīkls "Delfi".

Lasīt vairāk

Video: Kad reklāmas aģentūra izpalīdz veca auto notirgošanā

Mežonīgajā kapitālismā tirgvedība jeb tā saucamais mārketings ir viens no produkta realizācijas lielākajiem dzinējspēkiem. Austrālijas reklāmas aģentūras "Chimney" darbinieks vēlējies pārdot savu necilo 1999. izlaiduma gada "Holden Barina" hečbeku (pārzīmolots "Opel Corsa" modelis). Viņam talkā nāca viss kolektīvs un radīja grandiozu reklāmas video, kas šobrīd internetā gūst strauju popularitāti.

Lasīt vairāk

Skaistums ir detaļās: Pasaules lidostas no putna lidojuma

Lidostas Lorēnu O'Nīlu (Lauren O'Neill) fascinējušas visu viņas dzīvi, proti, kā tās ir organizētas, kādas darbības tajās tiek veiktas, vai arī vienkārši gaisa ostu futūristiskais dizains.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!