Foto: DELFI Aculiecinieks
No brīža, kad tika saņemta informācija par traģiskiem notikumiem Zolitūdē, kārtības nodrošināšanā avārijas vietā pastāvīgi atrodas un darbā ir iesaistīti 49 Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki ar 16 transportlīdzekļiem, diviem auto evakuatoriem un divām kravas automašīnām, portāls “Delfi” uzzināja pašvaldībā.

No ceturtdienas vakara līdz šim brīdim sabiedriskās kārtības nodrošināšanā Priedaines ielā kopumā iesaistīti 104 pašvaldības policijas darbinieki un 39 operatīvā transporta vienības, tai skaitā visu sešu teritoriālo pārvalžu darbinieki, Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes, Ceļu policijas pārvalde. Glābšanas darbus koordinē un par nodrošinājumu gādā Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki un policijas vadība.

Bez policijas palīdzības darbos iesaistīti uzņēmumi  „Rīgas Meži", „Rīgas Ūdens", „Rīgas Tilti", „Rīgas Satiksme", kas ir nodrošinājuši glābējus ar pieprasīto transportu un tehniku, ūdeni, ēdināšanu, tualetēm. Kopš vakardienas vakara nosūtīts autobuss, kurā glābēji var sasildīties un atpūsties. Uz katastrofas vietu nogādātas norobežojošās aizsargbarjeras 700 metru kopgarumā, kuru uzstādīšanā tika iesaistīti 18 „Rīgas satiksmes" darbinieki.

Pēc glābšanas dienesta lūguma uz notikuma vietu nogādāti konteineri būvgružiem un soliņi glābēju atelpas brīžiem.

Satiksme ap objektu joprojām ir slēgta, kursē vienīgi sabiedriskais transports.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas vakarā Zolitūdē iegruva lielveikala "Maxima" jumta konstrukcija vairāku simtu kvadrātmetru platībā. Bojā gājuši vairāki desmiti cilvēku.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Šī atzīta par
Latvijas vēsturē lielāko traģēdiju
.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!