Foto: F64
Sestdien Rīgas domes sēžu zālē Zolitūdes traģēdijā cietušo biedrība ''Zolitūde 21.11'' ar klusuma brīdi un Toma Barona-Lūķa un Martas Ritovas dziesmu ''Eņģeļu koris'' atvēra piemiņas grāmatu ''Atceries Zolitūdi'', portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kā pavēstīja Rīgas domē, biedrības ''Zolitūde 21.11" pārstāvji pateicās un dāvināja piemiņas grāmatu tiem cilvēkiem un organizācijām, kuri pirms diviem gadiem piedalījās glābšanas darbos, kā arī tiem, kuri divu gadu laikā palīdzēja cietušajiem pārvarēt traģēdijas sekas.

''Šo grāmatu mēs varam saukt par īstenu ''Tautas grāmatu", jo tiem, kuri rakstīja nebija nekādu ierobežojumu ne apjomā, ne stilā, kā vien aicinājums izlikt savu sāpi uz papīra," sacīja biedrības pārstāve Regīna Ločmele-Luņova.

Grāmatas autori ir bojāgājušo tuvinieki un arī traģēdijā cietušie, kas palikuši dzīvi, kopumā vairāk nekā 120 cilvēku. Grāmatā ir trīs daļas: ''Tie, kas aizgāja" - stāstījumi par bojāgājušajiem; ''Tie, kas izdzīvoja" - izdzīvojušo un glābēju atmiņas; ''Tie, kas glāba" - glābšanas operāciju dalībnieku (VUGD, NMPD, slimnīcu mediķu, NBS un Zemessardzes karavīru, Rīgas pašvaldības policijas darbinieku ) pilns saraksts.

Grāmata ir cietajos vākos ar vairāk kā 200 lapaspusēm, un ir izdota gan latviešu, gan krievu valodās. Tajā izmantots liels skaits unikālu ilustrāciju: fotogrāfijas gan no cietušo personīgajiem arhīviem, gan Aleksandra Vinka un Roberta Vīcupa fotogrāfijas no notikuma vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!