Foto: Pixabay

Naktī uz piektdienu postošs ugunsgrēks izcēlies daļēji apdzīvotā divstāvu koka namā Rīgā, Jēkabpils ielā, kur nelaimē bojā gājuši trīs cilvēki, bet cietuši vēl divi, tostarp ugunsdzēsējs, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābšanas darbi notikuma vietā sākti tūliņ pēc informācijas saņemšanas, taču, glābējiem ierodoties, pirmais stāvs jau dega ar atklātu liesmu. 45 kvadrātmetru platībā dega pirmā stāva dzīvoklis, koridors un kāpņu telpa. 

Ugunsgrēku pilnībā likvidēt izdevās vien plkst.2:45. Nelaimē cietis viens vīrietis, kas guvis apdegumus un nogādāts slimnīcā, taču bojā gājuši divi vīrieši un viena sieviete. Glābšanas darbu laikā apdegumus guvis un slimnīcā nogādāts arī viens no glābējiem.

Tāpat traģiska aizvadītā nakts bijusi Jelgavā, kur ugunsgrēks plosījis dzīvojamo namu Vīksnas ielā. Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās ap plkst.21:41, taču tad vienstāvu ķieģeļa māja dega jau ar atklātu liesmu pilnā platībā – 40 kvadrātmetros. 

Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsēji mājā atrada divus bojā gājušos, kuru vecumu un dzimumu noteikt nebija iespējams. Ugunsnelaimē gājis bojā arī suns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!