Foto: Kadrs no LTV video
Traģiskajā ugunsgrēkā Vidzemē, Apes novadā, cietušajā ģimenē bez diviem bojāgājušajiem trīs un četrus gadus vecajiem bērniem, aug arī 12 gadus veca meita, kura mācās Smiltenē, otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Savukārt laikraksts "Neatkarīgā" ziņo, ka meitene apmetusies pie radiniekiem. Tēvs, kurš bija mēģinājis saviem spēkiem dzēst ugunsgrēku, pašlaik atrodas slimnīcā Rīgā. Ģimene līdz šim nav bijusi sociālā dienesta, policijas vai citu dienestu uzraudzībā.

Apes novada domes Sociālais dienests pēc traģiskās nelaimes ir piedāvājis ģimenei krīzes dzīvokli un psiholoģisko palīdzību.

Situāciju kā traģisku vērtē Labklājības ministrija un kopā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju noskaidros notikušā apstākļus, kas attiecas uz bērnu aprūpi, vēsta "Neatkarīgā".

Kā ziņots, svētdien, 18. martā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devies uz kādu izsaukumu Vidzemē, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā.

Izsaukums saņemts pulksten 16.18. Ugunsdzēsējiem steidzoties uz izsaukumu, jau no tāluma bijis redzams, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu pilnā platībā.

Ierodoties konstatēts, ka ēka deg 80 kvadrātmetru platībā un tai iebrukušas jumta konstrukcijas.

Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, pirms VUGD ierašanās ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ugunsgrēkā gājuši bojā divi nepilngadīgi cilvēki, kuri ugunsgrēka izcelšanās brīdī bija atstāti bez pieaugušo uzraudzības.

Pulksten 20.20 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Precīzus notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!