Foto: LETA
Vairākām Rīgas ielām un ielu posmiem tiks piešķirti ar dārgakmeņiem un sportu saistīti nosaukumi. To paredz trešdien Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā atbalstītie lēmumprojekti.

Ņemot vērā Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisijas ieteikumus, vairākām patlaban neizbūvētām ielām Mazās Juglas ielas galā pie Juglas ezera plānots piešķirt Dimantu ielas, Rubīna ielas, Safīra ielas, Opāla ielas un Tirkīza ielas nosaukumus.

Tāpat rosināt piešķirt vairākām ielām ar sportu saistītus nosaukumus - pārdēvēt Baltezera ielas posmu no Murjāņu ielas līdz Pāles ielai par Biatlona ielu, pārdēvēt Tramplīna ielas posmu no Murjāņu ielas līdz Tramplīna ielai par Bobsleja ielu, kā arī piešķirt Skeletona ielas nosaukumu sarkano līniju posmam pie Biatlona ielas.

Komitejā arī tika atbalstīti ierosinājumi pārdēvēt Uguns ielas posmu no Juglas ezera līdz Mākoņu ielai par Negaisa ielu, pārdēvēt Tebras ielas posmu no Malienas ielas līdz Kvēles ielai par Dambjapurva ielu, piešķirt Alsupes ielas nosaukumu posmam no Tirzas ielas līdz Mārkalnes ielai, pārdēvēt Kanāla ielas posmu no saglabājamās Kanāla ielas līdz Jaunciema gatvei par Aboras ielu, piešķirt Armērijas ielas nosaukumu sarkano līniju posmam bez nosaukuma no Kanāla ielas līdz dzelzceļam.

Tāpat nolemts atzarojumam no Juglas ielas pie Juglas ielas 18F piešķirt Mežapurva ielas nosaukumu, piešķirt Jāzepa ielas nosaukumu posmam no Saulcerītes ielas līdz Brīvības gatvei, piešķirt Leldes ielas nosaukumu posmam no Berģu ielas līdz Berģu ielai 42, piešķirt Tota ielas nosaukumu posmam no Berģu ielas Berģu ielai 48 un piešķirt Murjāņu ielas nosaukumu posmam no esošās Murjāņu ielas līdz Juglas ezeram.

Komiteja arī nolēma pārdēvēt Priedkalnes ielas posmu par Vīķu ielu un piešķirt Vīķu ielas nosaukumu izbūvētai ielai bez nosaukuma pie Priedkalnes ielas, pārsaukt Skrudalienas ielas posmu no Murjāņu ielas līdz saglabājamai Skrudalienas ielas daļai par Veldres ielu, kā arī likvidēt Makšķernieku ielas nosaukumu posmam no Karūsu ielas līdz Foreļu ielai.

Galīgais lēmums par ielu nosaukumu izmaiņām vēl būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!