Gandrīz trešdaļa - 31,5% - Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņiem dažkārt gadās iedzert vairāk alkohola nekā, viņuprāt, vajadzētu, liecina pētījumu centra SKDS septembrī veiktās aptaujas dati. Savukārt 23,3% aptaujāto atzīst, ka ir atturībnieki, bet 61,6% cilvēku uzskata, ka alkoholu lieto mērenās devās.
No aptaujātajiem vīriešiem 43,3% uzskata, ka lieto dažkārt pārāk daudz alkohola, bet 73,4% sieviešu nepiekrīt šādam apgalvojumam. No tiem, kas piekrituši apgalvojumam dažkārt gadās iedzert vairāk alkohola nekā vajadzētu, lielākajai daļai (41%) ir pamatizglītība. Savukārt lielākā daļa aptaujāto (70,6%) ar augstāko izglītību šādam apgalvojumam nepiekrīt.

50,2% aptaujāto arī norāda, ka pārlieku lielas alkohola lietošanas dēļ radušās nesaskaņas ģimenē. Savukārt no alkohola dzērieniem lielākā daļa (76,7%) lieto vīnu, alu, degvīnu, liķierus un citus, bet 23,3% norāda, ka ir pilnīgi atturībnieki.

Lielākais skaits alkohola lietotāju ir vecumā no 25 līdz 34 gadiem - 89,3% no aptaujātajiem norādījuši, ka lieto alkoholu. Sadalījums pa tautībām šajā jautājumā nav īpaši atšķirīgs - 79,6% latviešu atbildējuši, ka lieto reibinošos dzērienus un 73,2% no cittautiešiem piekrituši šādam apgalvojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!