Foto: F64

Apledojums trešdienas rītā vietām apgrūtina braukšanu uz autoceļiem Vidzemes, Kurzemes un Centra reģionos, portālu "Delfi" informēja Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ceļa posmos: Ainažu virzienā no Gaujas tilta līdz Bīriņu pagriezienam; Siguldas virzienā no Rīgas līdz Līgatnei un no Virešiem līdz Veclaicenei; Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam; Ventspils virzienā no Kūdras līdz Tukumam.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts: Jelgavas, Ogres, Aizkraukles, Rīgas, Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Talsu, Tukuma, Ventspils, Alūksnes, Cēsu, Limbažu, Valkas un Valmieras apkaimes.

Autoceļi tiek tīrīti un slidenajos ceļa posmos tiek veikti brauktuves kaisīšanas darbi apledojuma likvidēšanai, skaidro LVC.

Sākot no pulksten 3:00 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 117 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības. Latvijas autoceļu uzturētājs kaisa autoceļus, lai uzlabotu braukšanas apstākļus un satiksmes drošību. LVC brīdina, ka ceļš var būt slidens arī pēc tam, kad ir nokaisīts. Ar kaisīšanu tiek mazināta slīdamības iespējamība, līdz ar to autovadītājiem ir jāizvēlas piemērots braukšanas ātrums, jo ceļa stāvoklis ziemā var strauji mainīties.

Autobraucēji aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem, zvanot uz diennakts tālruni 80005555, kā arī LVC ''Twitter'' un ''Facebook'' kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!