Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien kādā ugunsgrēkā Latvijā gājis bojā viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Kā informēja VUGD, pulksten 16.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Koku ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg ar atklātu liesmu 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Pulksten 19.11 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 20.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Jaunjelgavas novada Sērenes pagastu, kur dega dzīvojamā māja, Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja, kas sabūvēta kopā ar saimniecības ēku un pirti. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Pulksten 6.40 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tā kopējā degšanas platība bija 900 kvadrātmetri.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sadzīves mantas, vieglā automašīna, divas garāžas un sodrēji divu ēku dūmvados. Līdztekus ugunsdzēsēju glābēju palīdzība vairākkārt bija nepieciešama pēc ceļu satiksmes negadījumiem, lai no avarējušām automašīnām atbrīvotu cietušus cilvēkus un sakārtotu ceļa braucamās daļas pēc negadījumiem.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, trešdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā, Jelgavā un Gulbenes un Talsu novados no kokiem nocēla kaķus, kuri saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.

Kopumā Latvijā dzēsti desmit ugunsgrēki, no kuriem viens reģistrēts Rīgā, pieci - citās pilsētās, bet vēl četri - novados.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 26 glābšanas darbus, bet trīs izsaukums izrādījušies maldinājumi.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēti 8657 ugunsgrēki, tostarp 2253 kūlas degšanas gadījumi. No 1.janvāra līdz šodienai ugunsgrēkos cietuši 374, bet gājuši bojā 82 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!