Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) sākot ar šo trešdienu, 13. jūniju uzsāk plašāku parakstu vākšanu. Ir noteiktas pirmās divas vietas Rīgā, kurās iedzīvotājiem būs iespēja parakstīties, lai atbalstītu Satversmes grozījumus, kas ļaus Latvijas Valsts Prezidentu ievēlēt tautai, portālu "Delfi" informēja LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis.
Šo trešdien visi, kuri vēlas parakstīties, aicināti uz Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) biroju no pulksten 17.00 – 19.00. Partijas birojs atrodas Aldaru ielā 8, Rīgā. Visiem, kuri vēlas parakstīties, līdzi obligāti jāņem pase.

Sākot ar šo trešdienu, līdz jūnija beigām, parakstīties būs iespējams:

Rīgā, Lāčplēša ielā 17 – 2, Zvērinātas notāres Agritas Liepnieces birojā
Pirmdienas 13:00 – 19:00
Otrdienās 9:00 - 13:00
Trešdienās 13:00 – 16:00
Ceturtdienās 9:00 – 13:00
Piektdienās 9:00 – 13:00

Rīgā, Aldaru ielā 8, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) birojā
Trešdienās 17:00 – 19:00

LSDSP aicina iedzīvotājus neatlikt parakstīšanos uz vēlāku laiku, bet darīt to cik vien ātri iespējams, lai parakstu vākšanas process risinātos veiksmīgi. Tuvākajā laikā tiek plānots atvērt parakstīšanās vietas arī citās Latvijas pilsētās.

Sestdien, 9. jūnijā, notikušajā Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) 39.ārkārtas kongresā ar vienbalsīgu kongresa atbalstu tika sākta notariāli apstiprinātu parakstu vākšana referendumam par izmaiņām Satversmē, kas dotu iespēju Latvijas Valsts Prezidentu vēlēt tautai. Pirmie 115 notariāli apstiprinātie paraksti tika jau savākti LSDSP kongresā.

Apvienības "Saskaņas centrs" priekšsēdētājs Nils Ušakovs portālam "Delfi" sacīja, ka apvienība patlaban vēl vērtē LSDSP iecerētos Satversmes grozījumu un tuvākajā laikā pieņemšot lēmumu, vai atbalstīt parakstu vākšanu.

LSDSP sagatavotie Satversmes grozījumi paredz Satversmes 35.pantu izteikt šādi: "Valsts prezidentu uz četriem gadiem ievēlē pilntiesīgi Latvijas pilsoņi, kas uz vēlēšanu dienu sasnieguši 18 gadu vecumu. Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību nosaka likums."

Patlaban 35.Satversmes pants paredz, ka Valsts prezidentu ievēlē Saeima uz četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!