Šonedēļ tiks paziņots par jaunu sabiedriskas un politikas kustības izveidi. Tāpat tiks publiskots šīs kustības vērtību manifests, kuru parakstījuši vairāki desmiti aktīvu Latvijas pilsoņu un kas kļūs par pamatu jaunas politiskas organizācijas programmai, teikts paziņojumā medijiem.

Pasākumā trešdien piedalīsies vairāki manifesta parakstītāji un kustības rīcības grupa, tostarp tās pārstāvji Marija Golubeva, Daniels Pavļuts un Mārtiņš Staķis.

Kā ziņots, Ints Dālderis, Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs uzrakstījuši iesniegumus par izstāšanos no partijas "Vienotība". Šie deputāti turpinās darboties "Vienotības" Saeimas frakcijā.

No "Vienotības" aizgājušais "piecinieks" vēl nav atklājuši vārdus saviem domubiedriem, kuri strādā pie jaunās partijas izveides. Šie deputāti pievienosies jau gada sākumā izveidotai domubiedru grupai, par kuras esamību pēc vairākām nedēļām varētu tikt iepazīstināta plašāka sabiedrība, iepriekš skaidroja Viņķele.

Starp šiem domubiedriem tika minēts arī bijušais ekonomikas ministrs Pavļuts. Viņš gan iepriekš atturējās komentēt savus iespējamus politiskus plānus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!