Foto: LETA
Kopumā trim Rīgas ģimnāzijām par 26,2 miljoniem eiro cels piebūves, kurās dabaszinātnes varēs apgūt ar inovatīvām informācijas tehnoloģijām.

Pieteikšanos projektam trešdien, 23. maijā, apstiprināja Rīgas dome (RD).

RD Īpašuma departamentam būs uzticēts piesaistīt Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu Rīgas Angļu ģimnāzijas, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas piebūvju celšanai.

Projektus ir plānots īstenot līdz 2020. gadam. Projektu kopējās izmaksas ir aptuveni 26,2 miljoni eiro. 8,1 miljonu eiro plānots piesaistīt kā ERAF līdzfinansējumu.

"Mūsdienīgam izglītības procesam skolās ir ārkārtīgi nepieciešama atbilstoša tehnoloģiju infrastruktūra, tostarp, kvalitatīvs interneta pieslēgums ar atbilstošu jaudu grupu darbam, laboratorijas eksperimentiem ķīmijā un dabaszinātnēs, datortehnoloģijas. Tāpēc šādai pieejai būtu jākļūst par pamatprincipu jebkuras skolas renovācijā un modernizācijā," pauž "Microsoft Latvia" vadītāja Renāte Strazdiņa.

Jaunajās telpās paredzēts arīdzan ierīkot auditorijas, lasītavas, grāmatu glabātuves, garderobes, darba telpas skolotājiem un dažāda veida palīgtelpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!