Foto: AFP/Scanpix
Trešdien, 17. decembrī, paziņoti "QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia 2014/15" rezultāti. "Top 100" iekļuvušas trīs augstskolas no Latvijas, portālu "Delfi" informē Latvijas Universitāte (LU).

Reitings šogad sastādīts pirmo reizi un vērtētas tika universitātes no 30 Austrumeiropas un Centrālās Āzijas valstīm, tostarp Latvijas.

"Top 100" iekļuvušas Universitātes no 18 reģiona valstīm, starp tām arī trīs Latvijas augstskolas – LU (41. vieta), Rīgas Tehniskā universitāte (61.-70. vieta) un Rīgas Stradiņa universitāte (91.-100. vieta).

"Top 100" dominē Krievijas universitātes – tajā ir iekļuvušas veselas 26 šīs valsts augstākās izglītības iestādes, un 1. vietu ieņem M. Lomonosova Maskavas Valsts universitāte. 2. vietu dala Kārļa Universitāte (Čehijas Republika) un Novosibirskas Valsts universitāte Krievijā. Kopumā veselas 10 Čehijas universitātes ir iekļuvušas "Top 100", tāds pats rādītājs ir arī Turcijai.

Reitingu veidojis "QS Quacquarelli Symonds", kas jau 10 gadus sastāda arī pasaules universitāšu reitingu "QS World University Rankings".

Šogad "QS World University Rankings" rezultāti tika paziņoti septembrī, un tajā jau otro gadu pēc kārtas iekļuvusi arī LU, ieņemot 701.-800. vietu.

"QS" veido gan pasaules, gan Āzijas un Latīņamerikas reģionu universitāšu reitingus. Tāpat "QS" veido arī reitingus pēc studiju jomām.

Vairāk informācijas par "QS University Rankings: EECA" rezultātiem šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!