Foto: LETA
Trūcīgie Latvijas iedzīvotāji, tostarp ģimenes ar bērniem, arī turpmāk saņems bezmaksas pārtikas un saimniecības produktu pakas, liecina otrdien, 2.septembrī, valdībā pieņemti plānošanas dokumenti par Eiropas Savienības (ES) finansējumu piešķirtu šim mērķim.

Plānots, ka pārtikas pakās būs produkti, kas atlasīti pēc to uzturvērtības, piemērotības izplatīšanai, derīguma termiņa, pagatavošanas veida, uzglabāšanas nosacījumiem, portāls "Delfi" uzzināja Labklājības ministrijā (LM). Ministrija norāda, ka laikposmā no 2014.līdz 2020.gadam paredzēts ik gadu izdalīt 590 tūkstošus pārtikas paku.

Savukārt saimniecības preču pakās iekļaus higiēnas preces, piemēram, ziepes, šampūnu, zobu pastu, zobu birsti, veļas mazgāšanas līdzekli, trauku mazgāšanas līdzekli.

Ģimenēm ar bērniem plānots piešķirt mācību piederumus katram bērnam, tostarp skolas somu un citus materiālus, kas nepieciešami mācību procesā. Ministrija plāno izdalīt ap 150 tūkstošiem šādu paku gadā.

Palīdzību no Eiropas Atbalsta fonda varēs saņemt par trūcīgām atzītās ģimenes, īpaši ģimenes ar bērniem un krīzes (ārkārtas) situācijā nonākušie cilvēki. Pārtikas un saimniecības preču paku nodrošināta ieplānota no 2014.līdz 2020.gadam un to iegādei no ES finansējuma plānots tērēt 41,02 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!