Foto: LETA

Jūrmalas domes mēra pienākumu izpildītājas Ritas Sproģes (LZP) valsts amatpersonas gada deklarācijā Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav pamanījis kļūdu par parādsaistībām 600 000 eiro apmērā, pastāstīja Sproģe.

Viņa sacīja, ka tikai no žurnālistiem ir uzzinājusi, ka viņas pērnā gada valsts amatpersonas deklarācijā ir minētas parādsaistības 683 013 eiro apmērā.

"Es vispār nezināju, ka šāda summa manā deklarācijā ir minēta. Tur ciparu kombinācija ir jāvada elektroniski, un, ja ievadot ciparus, kāds ir lieks, tad summa aprēķinās automātiski. Tā summa, kas tur ir, – ir tikai tehniska kļūda," pauda Sproģe.

Viņa arī pastāstīja, ka piektdien dodas uz banku un VID, lai šos labojumus veiktu. Jautāta, cik lielas ir viņas reālās parādsaistības, Sproģe pastāstīja, ka bankas izziņā 18. jūlijā parāds ir 67 414 eiro.

Sproģe arī pauda neizpratni, ka VID darbinieki pamana, ka dzīvesvietas deklarācijas ailītē nav uzrādīta dzīvesvietas adrese, bet nepamana, ka, iespējams, ir radusies kļūda ar skaitļiem.

Savukārt aizdevumi teju 90 000 eiro apmērā esot no 2010.-2013. gada perioda, palīdzot dzīvokļa pirkšanā, kuri deklarācijā ierakstīti ar cerību kādreiz tos atgūt.

Jau ziņots, ka VID mājaslapā pieejamajā Sproģes pērnā gada valsts amatpersonas deklarācijā uzrādītas parādsaistības 683 013 eiro apmērā.

Amatpersonas deklarācija liecina, ka Sproģe pērn nopelnījusi 27 047 eiro un 409 eiro saņēmusi kā pabalstu. Turklāt viņa ir deklarējusi divus aizdevumus teju 90 000 eiro apmērā.

Tāpat ziņots, ka pēc Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) gāšanas no amata domes priekšsēdētāja pienākumus veic Sproģe, kura nākotnē pati labprāt kļūtu par pilsētas domes priekšsēdētāju.

Sproģe pastāstīja, ka vadīs pašvaldību līdz brīdim, kad tiks izraudzīts jauns domes vadītājs. Viņa arī norādīja, ka labprāt kļūtu par domes priekšsēdētāju, ja deputāti tā lems un viņai paudīs savu atbalstu.

Zaļo un zemnieku savienības deputāti vēl neesot runājuši par iespējamo nākamo pilsētas mēru, bet pēc šīs ārkārtas domes sēdes sanāks kopā, lai minēto jautājumu pārrunātu un lemtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!