Visticamāk, vērienīgi sastrēgumi Rīgā turpināsies visas nedēļas garumā, jo, "neraugoties uz to, ka satiksme 11.novembra krastmalā būs slēgta, trolejbusi un tramvaji turpinās kursēt un pārvadāt savus pasažierus", aģentūrai LETA teica Tramvaju un trolejbusu pārvaldes (TTP) priekšnieks Aleksandrs Zālītis.
TTP priekšnieks pauda viedokli, ka gadījumā, ja arī TTP ierobežotu pasažieru pārvadājumu skaitu, tas neatrisinātu sastrēgumu problēmu. Turklāt šāda rīcība radītu uzņēmumam papildus zaudējumus.

Zālītis atzina, ka pašreizējā situācijā vislielākais esot morālais zaudējums, jo no TTP neatkarīgu iemeslu dēļ nav iespējams normāli pārvadāt pasažierus. Turklāt arī pasažieriem neesot iespējams rēķināties ar to, vai viņi plānotajā laikā nokļūs skolā, darbā vai mājās.

TTP priekšnieks stāstīja, ka arī viņa vadītā iestāde nav bijusi iepriekš informēta par Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumu sakarā ar Hanzas dienu svinībām slēgt satiksmi 11.novembra krastmalā uz visu šo nedēļu.

Zālītis stāstīja, ka šodien sastrēgumā uz Akmens tilta tramvaji un trolejbusi, kuru maršruts iet pa 11.novembra krastmalu, stāvējuši apmēram vienu stundu. Pēc TTP priekšnieka teiktā, satiksmes slēgšana 11.novembra krastmalā galvenokārt skar 2., 4., 5. un 10.maršrutu tramvajus un 20., 21. un 22.maršrutu trolejbusus.

Par to, ka šodien un visu nedēļu līdz nākamās pirmdienas rītam būs slēgta satiksme 11.novembra krastmalā, Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa informēja tikai šodien, pēc īpaša žurnālistu pieprasījuma.

Ziņas par satiksmes ierobežojumiem nebija atrodamas arī Rīgas domes mājas lapā internetā. Slēgtā satiksme izraisījusi visai ievērojamus satiksmes sastrēgumus Rīgā abpus Daugavai, virzienā uz centru.

Saskaņā ar Rīgas domes šodien sniegto informāciju, no 4.jūnija plkst.21 līdz 11.jūnija plkst.6.00 tiek aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana, izņemot transportlīdzekļus ar 21.Starptautisko Hanzas dienu biroja izsniegtām caurlaidēm, kā arī slēgta satiksme 11.novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam. Vienlaikus tiek aizliegta arī smago transportlīdzekļu satiksme Eksporta ielā virzienā no Hanzas ielas uz 11.novembra krastmalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!