Atkušņa un virszemes ūdeņu iedarbībā piektdienas naktī ir noticis un vēl viens zemes nogruvums Turaidas pilskalnā un pašreiz pilnībā slēgta satiksme ceļa posmā no Turaidas pilskalnam līdz Gaujas senlejai, informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.
Sīkākas ziņas par nogruvuma apjomiem pagaidām nav.

Jau ziņots, ka ceturtdien nogruvums notika rietumu (šosejas) pusē pie apaļā torņa, aptuveni divarpus metru attāluma no pils mūra. Sagāzušies aptuveni 30 koki, nogruvums ir 40 metru platumā un 100 metru garumā un pils ir apdraudēta 50 metru rādiusā.

GNP darbinieki konstatēja, ka 50 metrus dienvidu virzienā pa nogāzes augšējo malu (mākslīgi uzbērtajā gruntī) ir vērojams agrāk veidojies noslīdenis. Šeit ir novērots vertikāls nogruvums 3 - 4 metru biezumā.

Kalna nogāzes noslīdējums varētu apdraudēt Turaidas pili, ja nobrukuma vietu neizdosies nostiprināt. Negadījumā neviens nav cietis, taču nopostīti nogāzē augušie koki.

Jau ceturtdien nobrukums aizšķērsojis ceļa posmu no Turaidas līdz Gaujas senlejai uz autoceļa Inciems-Sigulda-Ķegums. Slēgtais posms ir no 8. līdz 11.kilometram. Slēgto posmu var apbraukt pa ceļu Turaida-Ragana-Inčukalns-Sigulda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!