Foto: LETA
Par Turciju nevajadzētu spriest pēc kritiskās informācijas sociālajos medijos, šodien lekcijā studentiem Latvijas Universitātē sacīja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Sociālajos medijos ir kritika par Turciju, tomēr, sekojot informācijai tikai tajos, cilvēki nesaprot, ka mēs atbalstām mieru un aizsargājam cilvēktiesību principus, uzsvēra Erdogans.

Prezidents savā runā pievērsās jautājumam, kas skar sociālos medijus, norādot, ka internets kopumā esot kā nazis - ja nazis ir slepkavas rokās, tad viņš noslepkavos, bet, ja nazis ir ārsta rokās, viņš izglābs dzīvību. Pēc Erdogana teiktā, esot ļoti viegli manipulēt ar sociālajiem medijiem. Turcija to esot pieredzēji, tāpēc vienmēr ir svarīgi apšaubīt un kritiski izvērtēt informāciju.

Pēc Erdogana domām, sociālajos medijos notiek sava veida kampaņa un pastāv kritiska informācija par Turciju. Tomēr cilvēki, kas seko līdzi informācijai tikai sociālajos medijos, nezina, ka Turcija iestājas par mieru un cilvēktiesības, tāpat Turcija iegulda daudz līdzekļu mazāk attīstītu valstu atbalstam.

Savā uzrunā klātesošajiem Turcijas prezidents skaidroja arī situāciju par džihādistu grupējumu "Islāma valsts", paužot, ka Turcija ļoti cieši seko līdzi tiem konfliktiem, kas notiek Ziemeļāfrikā un Tuvajos Austrumos. Viņš uzsvēra, ka Sīrijā un Irākā novērojamas lielas ciešanas, un jau tagad, pēc Erdogana vārdiem, trešdaļu Irākas teritorijas okupējusi "Islāma valsts". Turcija tiešā veidā saskaras ar tām šausmām, kas risinās Sīrijā un Irākā, jo tieši uz Turciju dodas milzīga daļa bēgļu no abām valstīm.

Erdogans izteicās, ka savā telefonsarunā ar ASV prezidentu Baraku Obamu viņš bija paudis, ka Kobani pilsētā, Sīrijā, ASV nomestie ieroči, kas bija adresēti kurdiem, tomēr nokļuva "Islāma valsts" rokās. Turcijas prezidents pauda neizpratni par to, kāpēc gan palīdzība no pasaules parādījās tikai tad, kad "Islāma valsts" jau bija izpletusies gan Sīrijā, gan Irākā, it sevišķi tur, kur ir naftas ieguves vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!