Foto: F64
To, ka Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktora izvēle ir būtisks jautājums, kas jārisina, uzskata gan Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA), gan Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) pārstāvji.

"Ļoti žēl, ka nav apstiprināts neviens no pieciem kandidātiem TAVA direktora amatam. Protams, šādai organizācijai būtu nepieciešams līderis ar ilgtermiņa stratēģiju. Pašlaik tas viss darbojas uz to, kas ir izdarīts iepriekš. Cilvēki, kuri pašreiz darbojas TAVA, cenšas darīt to, ko viņi var. Es neko šiem cilvēkiem nevaru pārmest, noteikti nē. Es domāju, ka viņi mēģina darīt to, kas ir viņu spēkos," sacīja LVRA prezidents Jānis Vālodze.

Viņš uzsvēra, ka vadītāju ir nepieciešams izvēlēties: "Ja kaut ko dara, tad dara. Es nezinu, kāpēc vēl nav izvēlēts šis kandidāts, tam noteikti ir iemesls, ko mēs nezinām. Nezinu, kāpēc šī amata kandidāta izvēle tiek vilkta garumā."

Savu viedokli par kandidātu izvēli TAVA direktora amatam pauda arī RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča: "Protams, direktora amata kandidāts ir būtisks jautājums, kas jārisina, taču to, kā vajadzētu rīkoties turpmāk, varēsim vērtēt pēc 8. jūlijā plānotās TAVA konsultatīvās padomes."

RTAB pārstāve norāda, ka "darbs TAVA pie Latvijas tūrisma attīstības politikas nav apstājies. RTAB joprojām aktīvi sadarbojas ar TAVA gan žurnālistu vizīšu organizēšanas jautājumos, gan plānojot dažādas kopīgas mārketinga aktivitātes. Tūrisma organizācijas diskusijās ar Ekonomikas ministriju vienojas par kopīgu tūrisma attīstības stratēģiju, izskata, kurās izstādēs būtu nepieciešams piedalīties. Vienojas, kādas reklāmas kampaņas un mediju vizītes būtu nepieciešams realizēt. Tāpat tiek pārrunāti jautājumi, kas skar jaunu tūrisma maršruta izstrādi".

Savukārt LVRA prezidentam Vālodzem nav informācijas par Ekonomikas ministrijas oficiāli rīkotām diskusijām ar nozares organizācijām. "Ekonomikas ministrija rīko diskusiju? Es nevienā tādā diskusijā neesmu piedalījies. Man nav informācijas, par ko un ar ko šajās diskusijās tiek runāts. Pēdējā reize, kad tikos ar ekonomikas ministri, bija Tūrisma konsultatīvajā padomē, kad vēl amatā bija Armands Slokenbergs [bijušais TAVA vadītājs], tas bija pirms krietna laika. Ar Jāni Volbertu [no Ekonomikas ministrijas] šad tad apspriežam kādu lietu, arī konsultatīvajā padomē. Tas arī viss. Ja to var uzskatīt par diskusiju, tad - jā," sacīja Vālodze.

Kā ziņots, konkurss uz vakanto TAVA direktora amatu noslēdzies bez rezultāta, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Uz vakanto TAVA direktora amatu bija pieteikušies pieci pretendenti.

Konkurss uz šo amatu tika izsludināts 30. martā. Iepriekšējais TAVA direktors Slokenbergs šā gada sākumā EM iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!