Foto: LETA

Tuvākajās nedēļās būs gatavs piedāvājums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atlīdzības fonda līdzekļu palielināšanu, šodien "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja Valsts kancelejas (VK) direktors Jānis Citskovskis.

Citskovskis skaidroja, ka no valdības puses ir vēlme palielināt līdzekļu apjomu, kas pieejams atlīdzības izmaksai KNAB darbiniekiem. VK direktors norādīja, ka šo izmaiņu veikšana ir arī Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) prioritāte.

VK pašlaik vērtē iespējas pārskatīt atlīdzības maksimālās atlīdzības robežas, lai KNAB būtu konkurētspējīgs ar citām tiesībsargājošajām iestādēm. Situācija, kad KNAB ir nosacīti sliktākā situācijā, izveidojās, kad pirms vairākiem gadiem tika palielināti atalgojumam pieejamie līdzekļi iekšlietu sistēma, bet tas neskāra biroju.

"Vienotības" Saeimas frakcijas deputāts Andrejs Judins (Par) iepriekš jau rosināja "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijai vienoties par atbalstu KNAB darbinieku atalgojuma palielināšanai.

Jau vēstīts, ka Saeima 21.jūlijā izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā. Izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu krimināllietā esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas pirmstiesas izmeklēšanas stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!