Foto: Shutterstock
Februārī gaidāms sals, Grieķijas jaunajai valdībai manāmas saiknes ar Kremli, noskaidroti traģiskās Čaka ielas avārijas apstākļi, bet Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piedzīvo neveiksmi. Portāls "Delfi" piedāvā ceturtdienas aktuālo ziņu apkopojumu.

Foto: AP/Scanpix
Janvāris noslēgsies ar atkusni, bet februāra sākumā pakāpeniski pastiprināsies sals, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra jaunākās prognozes.

Lasīt vairāk

Grieķijas
parlamenta vēlēšanās uzvaru guvusī kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA, kuras vadītā valdība jau
pirmajā darba dienā bloķējusi Eiropas Savienības (ES) ziņojumu par jaunām sankcijām pret Krieviju
, ir cieši saistīta ar par Kremļa ideologu uzskatīto krievu filozofu Aleksandru Duginu, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Lasīt vairāk

Pēc kreiso ekstrēmistu partijas
SYRIZA
uzvaras Grieķijā, Berlīnes vadošās ekonomikas domnīcas "German Economic Research" (IW) un "ZEW research group" (ZEW) mudina valsts amatpersonas gatavoties Atēnu atvadām no eiro, laicīgi šim notikumam sagatavojot arī Eiropas Savienības (ES) bankas, vēsta "The Telegraph".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Valsts policija
izmeklēšanā par ceļu satiksmes negadījumu Čaka ielā, kurā gāja bojā māte un meita, noskaidrojusi, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien piedzīvoja neveiksmi Igaunijā notiekošā Eiropas čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē, krītot un esot spiests izstāties.

Lasīt vairāk

Foto: Arhīva foto
Biedrība "Latgolys Saeima" ir nepatīkami pārsteigta, ka prokrieviskie aktīvisti par pamatu pašu izveidotajam "
Latgales
Tautas Republikas" karogam izmantojuši neoficiālo Latgales karogu, ko veidojis Latgales novadpētnieks Māris Rumaks.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Pēc tam, kad
iedzīvotāji saņēmuši pirmās jaunā parauga pases
, sociālajos tīklos uzvirmojušas kaislības ne tikai par to dizainu, kas tiek asi kritizēts, bet arī par tajā esošo valsts himnas nošu fragmentu. "Delfi Kultūra" vērsās pie dažādiem ekspertiem, kuri norāda, ka dizaina izstrādei būtu bijis vērts pievērst lielāku uzmanību.

Lasīt vairāk

Vārdi vai gluži pretēji - absolūta vienaldzība, mīlestības trūkums - lietas, kas mazu cilvēkbērnu ievaino vai pat nogalina ar vissāpīgākajām metodēm. Vardarbība visās tās izpausmēs, alkohols un pazemošana, tas viss savulaik piedzīvots tik daudzu bērnu sirsniņās. Diemžēl, pāridarījumi smeldz joprojām, pat ja piedoti, ja mēģināti aizmirst.

Lasīt vairāk

Foto: Kristaps Kalns
2015. gads ir Raiņa un
Aspazijas
150. jubilejas gads.
Latvijas Nacionālais teātris
šo gadu sāk ar muzikālu izrādi "Raiņa sapņi", kuras režisors ir
Kirils Serebreņņikovs
(Maskava). Mūzikas autors Jēkabs Nīmanis. Pirmizrāde 29. janvārī, vēsta teātra pārstāvji.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Hepatīta biedrība, nozares eksperti un LR Veselības ministrs
Guntis Belēvičs
vienojušies par kopīgu risinājumu meklēšanu
C hepatīta
pacientu līdzmaksājumu apmēra samazināšanai un palīdzētu tiem C hepatīta pacientiem, kuriem nepieciešamas jaunākās ārstniecības metodes.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Sacensība par labāko Eiropas tūrisma galamērķi 2015. gadā joprojām turpinās –
balsošanas
beigu datums internetā ir 10. februāris.

Pirmajā nedēļā
Rīga
iebalsota populārāko pilsētu desmitniekā, blakus Briselei, Valletai, Zagrebai, Lisabonai, Atēnām, Ļubļanai, Bordo, Milānai un Vīnei, informē Tūrisma attīstības valsts aģentūra.

Lasīt vairāk

Foto: Kadrs no video
Nav noslēpums, ka izpratne par skaistumu katram no mums ir citāda. Tiesa, to lielā mērā ietekmē sabiedrībā valdošie standarti par ideālu sievietes augumu. Šai sakarā "Buzfeed" piedāvā video, kurā trīs minūšu laikā iespējams aplūkot, kā 3000 gadu laikā tie mainījušies, demonstrējot krasi atšķirīgas sievietes auguma proporcijas.

Lasīt vairāk

Daudz vīriešu sūdzas, ka sievietes ir sliktas autovadītājas. Bet cik vīriešu spētu vadīt automobili, saslēgti rokudzelžos? Un saslēgti tā, ka rokas ir aiz muguras! Daudzi kritiķi aizdomātos – vai tas maz ir iespējams? Kāda sieviete
ASV
to pierādījusi, ka spēj ne tikai šādos apstākļos vadīt auto, bet pat to nozagt no policijas.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Laikā, kad arvien vairāk domājam par to, ko lietojam uzturā, kādus produktus mums piedāvā veikalu plašais sortiments, ne reizi vien esam dzirdējuši mītus, ka veikalā iegādājamā gaļa nav tā labākā izvēle, ja vien tā nav no pašu saimniecības. Pēdējos gados ne tikai visā pasaulē, bet arī Latvijā, vistas gaļas patēriņš ir ievērojami palielinājies, tāpēc rodas jautājums – kāda ir lielveikalā iegādājamā vistas gaļa? Lai pārliecinātos par vistas gaļas izcelsmi un ražošanas procesu, devāmies uz Latvijā lielāko putnu gaļas ražotni – ''Putnu fabriku Ķekava'', un iepazināmies ar pilnu ražošanas ciklu, sākot no dējējvistām, kas izdēj olas, beidzot ar gataviem vistas gaļas produktiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!